Depremde başına darbe aldı

16 yaşındaki Yeliz Seyyar, Kahramanmaraş merkezli depremde ailesiyle birlikte enkaz altında kaldı. Kurtulan genç kız, başına aldığı darbe nedeniyle çenesinde ciddi bir kemik kaybı yaşayarak, çenesini hareket ettiremez hale geldi. Hastanede geçirdiği uzun tedavi sürecinin ardından, aile şimdi Antakya'da bir konteyner kentte yaşamını sürdürüyor.

Genç Gazete En Büyük Hayali Anne Diyebilmek  (5)

En güzel Anneler günü hediyesi

Fatma Seyyar, kızının sağlığına kavuşmasını ve konuşabilmesini sabırsızlıkla bekliyor. Anneler Günü'nde kızından duymayı umduğu "Anne, Anneler Günün kutlu olsun" sözleri, henüz gerçekleşmeyen bir hayal. Bu özel günün, kızının konuşma yetisine kavuştuğu gün olmasını umut ediyor.

Genç Gazete En Büyük Hayali Anne Diyebilmek  (4)

Ailesiyle sadece yazılı olarak iletişim kurabiliyor

"Kızımın en çok bana sarılıp anne ve baba diyerek kendini sevdirmesini istiyorum." - Fatma Seyyar
Genç Gazete En Büyük Hayali Anne Diyebilmek  (7)
Anne Fatma Seyyar, "6 Şubat depreminde enkazda kaldık. Evimiz yıkıldı. Enkazda ben, kızım ve oğlum kaldık. Biz hafif atlattık ama kızımın çenesi koptu. Abisi hastaneye götürdü. Geçen zaman boyunca çenesinde kemik yok. Çene nakli yapılması gerekiyor. Anneler gününde kızımın bir hediye getirip 'Anne, anneler günün kutlu olsun' demesini çok isterim. Ama onu şimdi diyemiyor. Kızımı şırıngayla besliyorum. Kızımın sağlığına dönmesini istiyorum. Kızımın en çok bana sarılıp anne ve baba diyerek kendini sevdirmesini istiyorum. Anne demesini istiyorum. Kendi eliyle yemeğini yemesini istiyorum. Dişlerinin olmasını istiyorum. Çenesi ve dişleri yok. Kızımın kendi yemeğini yemesini istiyorum" dedi.

Genç Gazete En Büyük Hayali Anne Diyebilmek  (3)

Umutlu bekleyiş

Yeliz, ailesiyle şu anda yalnızca yazılı iletişim kurabiliyor. Annesi ve abisi, onu elleriyle şırıngayla besleyerek hayatta tutuyorlar. Ancak umutlarını hiç kaybetmeden, çene nakli ve uzun bir rehabilitasyon süreci için hazırlanıyorlar. 

Genç Gazete En Büyük Hayali Anne Diyebilmek  (1)

Kaynak: İHA