Türkiye'nin önemli fotoğraf etkinliklerinden biri olan Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali, Cumhuriyetin 100. yılında "Yüzyılın İzleri" temasıyla sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Bursa'da içme suyu kalitesi artıyor Bursa'da içme suyu kalitesi artıyor

BursaFotoFest 2023: Fotoğrafın Ustaları ve Uluslararası Konuklarıyla

Organizasyon ve Katılımcılar

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği'nin işbirliği ile 20-29 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin küratörlüğünü Fahrettin Beceren üstleniyor. Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Kosova ve Macaristan gibi farklı ülkelerden gelen fotoğrafçılar, eserleriyle festivalde yer alacak.

BursaFotoFest 2023'ün Onur Konuğu

"Bu yılın onur konuğu: Merih Akoğul."

Yan Etkinlikler ve Usta Fotoğrafçılar

Festivalde "Fotoğrafın Ustaları" başlığı altında Türkiye fotoğraf sanatına yön vermiş, usta isimler İbrahim Zaman, Güler Ertan, Gültekin Çizgen ve diğerleriyle sanatseverleri buluşturacak. Atölyeler, sanatçı konuşmaları, ustalarla söyleşi gibi etkinliklerle zenginleşen programıyla BursaFotoFest, fotoğrafın derinliklerine bir yolculuk vaat ediyor.

Tematik Yolculuk: 'Yüzyılın İzleri'

BursaFotoFest, her yıl belirlenen bir tema ile ziyaretçilerini farklı bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yılın teması "Yüzyılın İzleri" ile Cumhuriyetin 100 yılı boyunca bıraktığı izler, farklı perspektiflerle sanatseverlere sunulacak.

Festivalin açılışı, 20 Ekim 2023 Cuma günü saat 17.00'de Festival Yürüyüşü ile Cumhuriyet Caddesi'nde başlayacak. Açılış töreni ise saat 19.00'da Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Editör: Abdullah Argun