Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslahiye'de deprem konutlarına ilişkin düzenlenen törende, seçim gündeminin deprem gündemine üstün gelmesine izin verilmeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep ve İslahiye'de düzenlenen deprem konutları kura ve anahtar teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, depremden etkilenen bölgelerdeki yeniden yapılanma çalışmalarına değinerek, hükümetin bu süreçteki önceliklerini ve seçim gündeminin deprem gündemini etkilemediğini vurguladı.

Deprem Konutları ve Yeniden İnşa Çalışmaları

"Gaziantep'te 14 bin konutumuzun yapımı hızla sürüyor. 10 bin 698 konutumuzun kurasını çekiyoruz," diyen Erdoğan, depremden etkilenen vatandaşların yeni konutlarına kavuşmaları için yapılan çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, deprem bölgesinde acil yıkılacak binaların tamamının kaldırıldığını ve enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlandığını belirtti.

Yatırımlar ve Destekler

Erdoğan, Gaziantep'e toplamda 4,8 milyar liralık kaynağın aktarıldığını, çadır ve konteyner kentlerin kurulduğunu anlattı. "Türkiye asrın felaketinin yaralarını sarıyor," diyerek, felaketin yarattığı hasar karşısında yılgınlığa kapılmadıklarını ve yatırımların aksamadan devam ettiğini vurguladı.

Deprem Bölgesindeki Hızlı Dönüşüm

"En son hak sahibi vatandaşımız konutuna yerleşinceye kadar bize durmak dinlenmek yok."

Erdoğan, yerinde dönüşüm için başvuruların 255 bini aştığını, Gaziantep'te bu sayının 1068 olduğunu belirtti. Hükümetin, deprem bölgelerini en kısa sürede ayağa kaldırmak için büyük bir gayretle çalıştığını ve yerel yönetimlere 56 milyar liralık hibe desteği sunduğunu aktardı.

Şehir Hastanesi ve Altyapı Projeleri

Gaziantep Şehir Hastanesi ve bağlantı yollarının açılışı hakkında da konuşan Erdoğan, sağlık hizmetlerindeki gelişmelere ve altyapı projelerine dikkat çekti. Erdoğan, "Büyük bir gayret ve özveriyle çalışarak, deprem bölgemizi en kısa sürede ayağa kaldıracağız," diyerek, Türkiye'nin güçlü devlet yapısına vurgu yaptı.

Erdoğan'ın konuşması, depremden etkilenen vatandaşlara yönelik devam eden destek ve yeniden yapılanma çalışmalarının yanı sıra, seçim ve deprem gündemlerinin birlikte yürütüldüğü mesajını güçlü bir şekilde iletti.

Editör: Fırat Çelik