Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkileri yeniden canlandırmak amacıyla 12 yıllık bir aradan sonra Mısır'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda düzenlenen resmi törenle karşılanan Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile kritik görüşmelerde bulunacak.

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

Erdoğan'ın ziyareti, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinin bir parçası olarak görülüyor. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında, Türkiye ile Mısır arasındaki ticari, savunma, enerji ve turizm alanlarındaki iş birliğinin artırılması bulunuyor. Ayrıca, bölgesel meseleler ve özellikle İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi'nin görüşmesi, iki ülke arasındaki üst düzey ikili iş birliği mekanizmalarının canlandırılması adına atılacak adımların masaya yatırılmasını sağlayacak. Bu ziyaret, aynı zamanda iki liderin İsrail'in Filistin'e saldırılarının sona erdirilmesi ve kalıcı ateşkesin sağlanması için diplomatik çabalarını yoğunlaştırması açısından da önem taşıyor.

Editör: Fırat Çelik