Bursa'nın tarihi ve kültürel mirası Karagöz-Hacivat geleneği, festival kapsamında uluslararası bir platformda sergilenecek. Festival, geleneksel Türk gölge sanatını ve farklı kültürlere ait gölge ve kukla sanatlarını tanıtmayı amaçlıyor.

Çok Uluslu Katılım ve Etkinlikler

Festival, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Türkiye'den 14 gölge ve kukla sanatçı ekibini ağırlayacak. 8 farklı mekânda gerçekleştirilecek 38 gösterim, 3 atölye, 1 söyleşi ve sergi etkinlikleriyle sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatılacak.

Bursa’dan 'Mehmed: Fetihler Sultanı' dizisi oyuncularına davet Bursa’dan 'Mehmed: Fetihler Sultanı' dizisi oyuncularına davet
"Gölge oyunu olan Karagöz-Hacivat geleneği kültür tarihimizin en önemli unsurlarının başında geliyor." - Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

Festivalin Önemi ve Katkı Sağlayanlar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BKSTV Başkanı Sadi Etkeser, festivalin şehir kültürüne ve yeni nesillere katkısını vurguladı. Festivalin, çocuk ve gençlere özgüven aşılaması ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmesi bekleniyor.

Editör: Umut Gökdaş