Filmde Cillian Murphy, J. Robert Oppenheimer rolünü, Emily Blunt ise karısı, biyolog, botanikçi Katherine “Kitty” Oppenheimer rolünü canlandırıyor.

Christopher Nolan’ın yazıp yönettiği Oppenheimer, izleyicileri dünyayı kurtarmak için yok etme riskini almak zorunda kalan esrarengiz adamın heyecan dolu paradoksuna iten IMAX® ile çekilmiş epik bir gerilim.

Filmde Cillian Murphy, J. Robert  Oppenheimer  rolünü, Emily Blunt ise karısı, biyolog, botanikçi Katherine “Kitty” Oppenheimer rolünü canlandırıyor. Oscar® ödüllü Matt Damon, Manhattan Projesi’nin yönetici olan General Leslie Groves Jr., Robert Downey, Jr. da ABD Atom Enerjisi Komisyonu’nun kurucu üyesi Lewis Strauss rolünde.

Akademi® ödüllü Florence Pugh, psikiyatr Jean Tatlock’ı; Benny Safdie teorik fizikçi Edward Teller’ı; Michael Angarano, Robert Serber’ı ve Josh Hartnett de öncü Amerikan nükleer bilimci Ernest Lawrence’ı canlandırıyor.

Oppenheimer'da ayrıca Oscar® ödüllü Rami Malek rol alıyor ve Nolan ile sekiz Oscar adaylığı bulunan oyuncu, yazar ve film yapımcısı Kenneth Branagh’ı tekrar bir araya getiriyor.

Ekran Resmi 2023-05-08 16.00.57

Oyuncu kadrosunda Dane DeHaan (Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu), Dylan Arnold (Cadılar Bayramı serisi), David Krumholtz (The Ballad of Buster Scruggs), Alden Ehrenreich (Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi) ve Matthew Modine (Kara Şövalye Yükseliyor) yer alıyor.

Film, Kai Bird ile merhum Martin J. Sherwin’in yazdığı Pulitzer ödüllü American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer adlı kitaba dayanıyor. Filmin yapımcıları Emma Thomas, Atlas Entertainment’den Charles Roven ve Christopher Nolan.

Oppenheimer, IMAX® 65mm ve 65mm geniş format kombinasyonuyla çekilmiştir ve ilk kez IMAX® siyah beyaz analog görüntülü bölümler içermektedir.

Nolan’ın Tenet, Dunkirk, Yıldızlararası, Başlangıç ve Kara Şövalye üçlemesi gibi filmleri global gişe hasılatı 5 milyar doların üstündedir ve 11 Oscar ödülü ile iki adet En İyi Film adaylığı dahil 36 adaylığı bulunuyor.

BU HAFTA VİZYONDA 

Merakla beklenen film bu hafta vizyona giriyor.Film 21 Temmuz 2023 tarihinde sinemalarda.

Ekran Resmi 2023-07-19 12.53.14

J. Robert Oppenheimer Kimdir?

J. Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı döneminde atom bombasını keşfeden "The Manhattan Project (Manhattan Projesi)" ekibinin lideriydi. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri Atom Enerjisi Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı ve Sovyetler Birliği ile gelişmekte olan nükleer silahlanma yarışını yavaşlatmak için çalıştı.

1954 yılında J. Robert Oppenheimer, çeşitli gruplarla olan ilişkisi nedeniyle komünist olarak damgalandı. Federal hükümet tarafından görevden alındı ve sürgünü sırasında bir öğretmen ve çığır açan bir teorik fizikçi olarak bilime katkılarını sürdürdü. 1946'dan 1967'ye kadar fizik alanında üç kez Nobel Ödülü'ne aday gösterildi, ancak 1967'deki ölümünden önce hiçbirini kazanamadı.

FİLMİN OYUNCU KADROSU 

Ekran Resmi 2023-07-19 12.53.43

Oppenheimer" filminin başrolünde, J. Robert Oppenheimer rolünde Cillian Murphy'i izliyoruz. Cillian Murphy'i "Peaky Blinders" dizisindeki beğeni toplayan performansıyla tanıyoruz. Ayrıca Murphy, filmin yönetmeni Christopher Nolan ile de daha önce "The Dark Knight" üçlemesinde, "Inception" ve "Dunkirk" filmlerinde çalışmıştı.

Matt Damon'ı, Korgeneral Leslie Groves rolünde izliyoruz. Leslie Groves, Manhattan Projesi'nin askeri yönetimini üstlenen isimdi.

Ekran Resmi 2023-07-19 12.53.54

mily Blunt ise kendisi de bilim insanı ve aktivist olan, J. Robert Oppenheimer'ın eşi Katherine Oppenheimer rolünde karşımıza çıkıyor.

Ekran Resmi 2023-07-19 12.54.05

Robert Downey Jr., 1940 yılında hidrojen bombasını geliştirmek konusunda Oppenheimer ile ters düşen Lewis Strauss'u canlandırıyor.

Ekran Resmi 2023-07-19 12.54.12

Florence Pugh, Jean Tatlock rolüne hayat veriyor. Tatlock, Oppenheimer ile komünizm arasındaki bağlantı noktalarından biri olarak biliniyor.

Ekran Resmi 2023-07-19 12.53.29

Gary Oldman ise ABD'nin 33. başkanı Harry S. Turman olarak karşımıza çıkıyor.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"

Ayrıca "Oppenheimer" filminin oyuncu kadrosunda Rami Malek, Josh Hartnett, Benny Safdie, Kenneth Branagh, Olivia Thirlby, Jack Quaid, Alden Ehrenreich, David Satmalchian ve Dane DeHaan gibi isimleri de görüyoruz.

Özet

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanılan filmde, Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer'a 2. Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel liderliği verildiğinde, o ve eşi Kitty, Oppenheimer'ın çalışmasının sadece kendi hayatları üzerinde değil, tüm dünya üzerinde bu kadar etki edeceğini hayal edemezdi. New Mexico'daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarında, o ve ekibi, uzun çalışmaların ardından bir nükleer silah geliştirmesinin ardından Oppenheimer "atom bombasının babası" ilan edilir. Ancak ölümcül icadının Hiroşima ve Nagazaki'de kullanılacak olması, Oppenheimer'ın kendisini projeden uzaklaştırmasına neden olur. Savaş sona ermek üzereyken, Lewis Strauss'un ortak kurduğu ABD Atom Enerjisi Ajansı'nın danışmanı olan Robert Oppenheimer, nükleer enerjinin uluslararası kontrolüne ve nükleer silahlanma yarışına karşı olduğunu savunur ve bu nedenle ABD tarafından hedef haline gelir.