Geleneksel olarak gerçekleştirilen siyasi partiler arası bayramlaşma ziyaretinde, Kurban Bayramı dolayısıyla MHP heyeti Cumhuriyet Halk Partisi heyetini kabul etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Azize Çeroğlu ve Gençlik Kolları MYK Üyesi Eda Albayrak’tan oluşan CHP heyeti, MHP Genel Merkezinde bayramlaştı. MHP heyeti ise Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Genel Başkan Başdanışmanı MKYK Üyesi Esma Özdaşlı ve MYK Üyesi Fatih Çetinkaya’dan oluştu.

Deniz Yavuzyılmaz: "Bayramlar Birlik ve Beraberliğin Simgesidir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, partiler arası bayramlaşmaların Türkiye'de geleneksel hale gelmesinin genç siyasetçilere bırakılan bir miras olduğunu belirtti. Yavuzyılmaz, "Siyasetin doğruları ve güzellikleri olduğu kadar zorlukları ve sıkıntıları da var. Türkiye'de yaşanan gergin siyasi ortamda bu tür bayramlaşmalar, daha fazla iletişim ve diyaloğa olanak sağlar. Ancak ekonomik kriz nedeniyle bu bayramda vatandaşlarımızda bir mutsuzluk ve umutsuzluk hakim. Ümit ediyorum ki bu bayramdan başlayarak ekonomide öncelikler geçim sıkıntısı çeken, işsizlikle mücadele eden gençlerimize yönelir ve sorunlar hızla çözülür" dedi.

Mevlüt Karakaya: "KİT'lerin Önemi ve Geleceği"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 5 yıl yoğun bir çalışma temposu geçirdiklerini belirterek, "KİT'lerin hem alt komisyonları hem de üst komisyonlarında çok önemli konular konuşuldu ve kararlara bağlandı. KİT'lerle ilgili yasal düzenleme henüz somutlaşmış değil ama hazine, KİT'lerin sahibi olarak bu işin kontrolünü elinde tutuyor. KİT'lerin yönetim kurulları tarafından yönetilmesi gerektiği gibi bakanlıklar sadece denetim ve gözetimle ilgilenirler. Genel müdürün yönetim kurulu başkanı olmadığı KİT'ler var ve bu uygulama başarılı oldu" dedi.

Kaynak: İHA