Kılıçdaroğlu, "Bizleri akıllarınca kandıracaklarını sanıyorlar, biz meşru yabancı asker postalı asla istemiyoruz" diyerek sert cevap verdi.

CHP'nin grup toplantısında yapmış olduğu konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu, tezkere konusunu bir kez daha gündeme getirdi. 

Devlet Bahçeli bu sabah saatlerinden itibaren MHP'nin grup toplantısına katılarak "Bak sayın Kılıçdaroğlu, sen de bunu gayet iyi biliyorsun ki Türkiye'ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur." Kılıçdaroğlu'ndan, Bahçeli'ye jet cevap verirken "Kendi topraklarına yabancı askerleri davet edip terörle mücadele ayağı altında, bazı müdahalelerde bulunmalarına izin vermek vatana ihanettir."

TERÖRİSTLER BANA SALDIRDI, SİZE DEĞİL

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları ise şöyle:

AK Parti'den İstifa Eden Gençler CHP'ye Katıldı AK Parti'den İstifa Eden Gençler CHP'ye Katıldı

Teröristler bana saldırdı, size saldırmadı. Siz çocuklarınızı parayla, pulla askere gönderdiniz. Ben evladımı parasız, pulsuz askere gönderdim.

KENDİ ÜLKEMİZİN MÜBAREK TOPRAKLARINDA YABANCI ASKER POSTALI ASLA İSTEMİYORUZ

Mecliste bir tezkere görüşmesi yapılıyor. Terörle ile mücadele tezkeresinde şunlar yazıyor: 'TSK sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunulması üzerine yabancı devletlere gönderilmesi.' 

Eyvallah. Uluslararası hukukun da vereceği bir avantajdır bu ve şöyle devam ediyor: 've aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin müdahalede bulunması.' 

Cumhuriyet'i kuran bir parti olarak nasıl olur da yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesine izin veriliyor? Akıl tutulması bu! Kendi ülkemizde bu mübarek topraklarında yabancı asker postalı asla istemiyoruz.

YABANCI ASKERLERİN ÖNÜNDE DURUP ONLARI KOVACAĞIZ

Bizleri kandıracaklarını sanıyorlar, biz meşru yabancı asker postalı da asla istemiyoruz. Yabancı askerlerin önünde bütün CHP'liler olarak ayakta dimdik duracağız ve onları geri kovacağız.

VATANA İHANETTİR

Kendi ülkemizin mübarek topraklarında yabancı asker postalı asla istemiyorum. Kendi topraklarına olsun yabancı askerleri davet edip de terörle mücadele ayağı altında, bazı müdahalelerde bulunmalarına izin vermek vatana ihanet etmektir. Yabancı askerler Türkiye’de neye müdahale edecekler yahu.

Editör: Fırat Çelik