CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba’nın İnegöl’de yaptığı açıklamaların ardından sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Şahin, Biba’nın “İnegöl bu manzarayı hak etmiyor” sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, ilçedeki sorunların geçmiş yönetim süreçleriyle birlikte ele alınması gerektiğini ifade etti.

Zemci Şahin, "Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Şahin Biba İnegöl’ü ziyaret etmiş ve açıklamalarda bulunmuş. “İnegöl bu manzarayı hak etmiyor” diyor. Aslında bu sözler bir bakıma malumun ilanıdır.

İnegöl’ü 25-30 yıldır AKP’li belediyeler yönetiyor. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi de uzun yıllardır sizin yönetiminizdeydi. Eğer bugün ortada bir sorun, eksiklik veya kötü bir manzara varsa, bunun sorumluluğunu dönüp de sadece iki yıldır CHP’li olan Büyükşehir Belediyesi’ne yüklemek ne kadar doğru?

Eğer İnegöl’deki bütün sorunları iki yılda CHP’li Büyükşehir Belediyesi yaptıysa, eyvallah; bütün sorumluluk CHP’nindir diyelim. Ancak hem İnegöl Belediyesi’ni hem de Büyükşehir Belediyesi’ni 20 yılı aşkın süredir yönetenlerin, bugün ortaya çıkan her sorunun faturasını iki yıllık bir döneme kesmeye çalışması gerçekten trajikomik bir durumdur.

50. Yeşil Bursa Rallisi heyecanı!
50. Yeşil Bursa Rallisi heyecanı!
İçeriği Görüntüle

Kaldı ki, Büyükşehir Belediye Başkanımızın elinin kolunun bağlandığını, birçok konuda engellerle karşılaştığını varsaysak bile, yılların birikmiş sorunlarının sorumluluğunu iki yılda çözülememesi üzerinden CHP’ye yüklemek hakkaniyetli değildir.

Tabii ki Sayın Şahin Biba’nın bu açıklamalarını acemiliğine, tecrübesizliğine veya konuya hâkim olmamasına verebiliriz. Ancak uzun yıllardır yöneticilik yapanlar bu sözlerden hiç alınmadılar mı, hiç üzerlerine alınmadılar mı diye de sormadan edemiyoruz" dedi.

Kaynak: BÜLTEN