Bursa

Cezaevinde öldürülen sanığın katillerine 45 yıl hapis cezası

Bursa’da annesini 243 yerinden bıçaklayarak öldüren sanığın, tutuklu bulunduğu cezaevinde koğuşta dövülerek ölümüyle alakalı 7 sanıktan 5’ine 45 yıl hapis cezası verildi.

Abone Ol

Yapılan araştırmalar sonucunda Selçuk Bakıryapan’ı döverek öldürdükleri ortaya çıkan aynı koğuşta başka suçlardan tutuklu bulunan İbrahim Ç. (33), Ünal K. (34), Uğur A. (44), Öztürk T. (30), Hakan G. (18), Muhammed M. (20) ve Savaş M. (23) hakkında ’kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Tutuldukları çeşitli cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan sanıklardan Ünal K., verilecek cezaya razı olduğunu, Muhammed M. ile Savaş M. ise beraatını talep etti.
Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucunda Selçuk Bakıryapan’ın, vücuduna çok sayıda ’bot’ darbesi aldığını, ölümünün de başına aldığı ’bot’ darbesi nedeniyle gerçekleştiğini bildirdi. Mahkeme, ’bot’u silah sayarak, Ünal K.’ye 11 yıl 8’ay, Muhammed M., Savaş M., Hakan G. ve İbrahim Ç.’ye 8’er yıl 4’er ay hapis cezası verdi. Uğur A. ile Öztürk T. ise beraat etti.