Türkiye, küresel anlamda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ortaya attığı "Türkiye Ekonomi Modeli" çerçevesinde birçok uygulamayı ardı ardına yürürlüğe soktu..

Atılan adımlarla yüksek enflasyon, Kasım 2022'den itibaren düşüş trendine girdi.

Memur, emekli ve asgari ücrette zam oranını belirleyen en kritik parametrelerden biri olan enflasyon rakamları, mayıs ayında ise en düşük seviyeye geldi...

O İlçelere Artık Elektrik Verilmeyebilir O İlçelere Artık Elektrik Verilmeyebilir

"Enflasyon aşama aşama düşecek"

Ekonominin düşmanının belirsizlik olduğunu belirten Yılmaz, seçim sonrası belirsizliğin ortadan kalktığını ve artık enflasyonun aşama aşama daha da düşeceğini söyledi.

"Belli bir düşüş oldu zaten başlamış bir süreç"

Yılmaz, şunları söyledi:

Ekonominin düşmanı belirsizliktir. Bir seçim yaşadık, siyasi belirsizlik ortadan kalktı. Bu ekonomi için de çok kıymetli. 5 senelik bir perspektifimiz var. Şeffaf bir şekilde toplumun önüne konmuş olacak program. Aynı zamanda bir ortak akıl sonucu ortaya çıkacak. Biz Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesiyiz ve bu yüzyılı 85 milyon ile birlikte inşa edeceğiz. İlgili tüm taraflarla istişare içinde olacağız. Bizim temel düsturumuz istişare.

Enflasyonda belli bir düşüş oldu. Zaten başlamış bir süreç. Önümüzdeki dönemde aşama aşama daha iyi noktalara gideceğiz. Ekonomik, sosyal dengeler ile.

"Şimdi enflasyonla topyekün mücadele zamanı"

Dünyanın da bizim de temel meselemiz. Bir taraftan da dünyada resesyon riski var. Son 3 yıla baktığımızda reel tarafta çok güçlüyüz. Şimdi enflasyon ile topyekün mücadele zamanı. Bir tarafında işin para politikaları var. Bundan ibaret değil bir taraftan maliye politikası ile uyumlu olmalı. Sektörel politikalar da enflasyonu etkiliyor.

Editör: Fırat Çelik