SEVİLEN BİR EĞİTİMCİ İDİ

XX1-3

Erzurum camiasının ve Eğitim camiasının sevilen ismi, Emekli İngilizce Öğretmeni, şair ve yazar Cevat Akgün Hoca, bir süredir Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kanser tedavisi görüyordu. Cevat Akgün Hoca dün amansız hastalığa yenik düşerek vefat etti.

“HAYAT İŞTE KADERİMİN TECELLİSİ”

Cevat Akgün hoca kısa bir süre önce Hayat işte kaderimin tecellisi başlığıyla, Sosyal Medya paylaşımında şu sözlerle helallik istemişti:  “Yakalandığım amansız hastalık nedeniyle bu öğretmenler günümü Uludağ Üniversitesi Tıp fakültesi hastanesinde geçirdim. Sağlığında kıymet bilen, hatır soran arkadaşıma selam olsun. Hele canım öğrencilerim, sizi çok seviyorum. Siz de beni seviyorsunuz biliyorum. Dualarınızı bekliyorum. Hakkınızı helal edin…”

Merhumun Cenazesi, ikindi namazina müteakip Hacı Yusuf Şahin camiinden alınarak Akhisar mezarlığına defnedildi. Allah rahmet eylesin!

CEVAT AKGÜN KİMDİR?

Şair, öğretmen. 05 Mart 1964 tarihinde Erzurum Olur İlçesi Soğukgöze Köyü doğumludur. İlkokulu köyünde ortaokul ve lise eğitimini Olur İlçesinde yaptı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olup İlk görev yeri Kahramanmaraş Pazarcık İlçesidir. 1981-88 yılları burada görev yaptı. Askerlik sonrası İnegöl’e tayin oldu.

Önce Kıranköy, sonra Süpürtü köylerinde görev yaptı. 1992-93 öğretim yılından itibaren Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu’nda görev yapmaya başladı. Şiir’le olan ilişkisine gelince kendi ifadesi ile “Bayramlarda kendi yazdığı şiirleri okudu, yazdığı şiirler bayramlarda okundu”. Hayatının her döneminde şiir yazan ve okuyan insandı. Ödüller kazandı.

En son 2009 yılındaki İnegöl Belediyesi Şiir yarışması Halk Bölümü Birincisi oldu. Yerel gazetelerde şiirleri yayınladı, sanat içerikli yazılar yazdı. İnegöl’de bulunduğu süre içinde sosyal hayatta da yer almaya çalışan Akgün 2003-2004 yılları Tema vakfı İnegöl Temsilciliği yaptı.  İnegöl Erzurumlular Derneği’nde yönetim kurulu üyeliği ve ikinci başkanlık yaptı. On dört yıl görevlendirme ile İngilizce öğretmenliği yaptığı Yüzüncü Yıl İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak hayatını sürdürüyor.

Kitap : Sevgi Çağı (1995), Hayat İşte Şiirler (2010)

Kaynakça : 15.06.2016 kendisi ile görüşüldü.

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?

13321757_10154130963753847_7083296215865120609_n

Editör: AYHAN BAYRAKTAR