Olimpiyat, Avrupa ve dünya şampiyonu ‘Cep Herkülü’ lakaplı Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun Türkiye’ye kaçışında önemli bir rol üstlenen Rasim Arda, Süleymanoğlu’nun filmlere konu olan Türkiye’ye kaçış sürecini yıllardır sakladığı fotoğraflarla anlattı.

naim (9)

Buluşmanın Ardındaki Dramatik Hikaye

Bulgaristan'ın Propagandası ve İlk Buluşma

Filmlere konu olan hikâyeyi yıllardır evinde sakladığı albümündeki fotoğraflarla anlatan Rasim Arda, Bulgaristan'da yaşanan olayların ardından Melbourne'da Naim Süleymanoğlu ile ilk karşılaşmasını detaylıca paylaştı.

“Ben büyük adamım, benim ismimi kimse değiştiremez”

naim (4)

İkinci Buluşma ve Süleymanoğlu'nun Testi

Naim Süleymanoğlu'na yaptığı iltica teklifinin olumsuz sonuçlanmasının ardından aradan geçen bir yıl sonra yeniden bir araya geldiklerini belirten Arda, bu buluşmadaki detayları ve karşılıklı duyguları aktardı.

Alex de Souza, Antalyaspor’da Alex de Souza, Antalyaspor’da
“Senin bize yalvarman lazım, biz sana yalvarıyoruz”

naim (3)

Kaçış Planının Uygulanması

Bulgarlara ihbar edilmelerine rağmen, Rasim Arda ve Naim Süleymanoğlu'nun gizli kaçış planı başarıyla gerçekleşti. İşte o dramatik anların perde arkası...

“Kapıları açık lokantanın önünde sizi bekleyeceğim”

naim (2)

Sonrasında Yaşananlar

“Cep Herkülü” Naim Süleymanoğlu'nun kaçırılmasının ardından yaşananlar, Rasim Arda'nın gözünden aktarılıyor. Olayların sonrasında yaşanan kovalamaca ve gizlenme süreci...

“Televizyonda beni arıyorlardı, telefonlarımı dinliyorlardı”

Naim Süleymanoğlu ve Rasim Arda'nın kaderini birleştiren bu olağanüstü hikaye, Türk spor tarihinde unutulmaz bir yer edindi.

naim (1)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR