Geçimlerini sürdürebilmek için yaşadıkları yerlerden kalkıp Türkiye'nin dört bir yanına çalışmaya giden mevsimlik tarım işçileri, göçtükleri yerlerde zorlu koşullarda yaşıyor.

Mevsimlik tarım işçilerinin duraklarından biri de İnegöl. Yaz dönemi boyunca tarım ürünlerinin hasadını yaparak geçim kaynaklarını sağlayan mevsimlik tarım işçileri, Mesudiye Mahallesi'nde kurdukları çadırlarda konaklıyor.

YAKLAŞIK 6 AY ÇADIRDA KALACAKALAR

Sıcak havaya rağmen ekmek parası için ter döken tarım işçileri, gurbet yollarında yaklaşık 6 ay çadırda kalıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren kaldıkları çadırlardan çocuklarıyla birlikte tarlaların yolunu tutan işçiler, tarlalarda akşama kadar ter döküyor.

YAŞAM, ÇADIR VE TARLADAN İBARET

Zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren işçiler; barınma, beslenme, sağlık gibi birçok sıkıntı ile karşılaşıyor. Günün yarısını tarlalarda diğer yarısını ise barındıkları çadırlarda geçiren işçiler için yaşam, çadır ve tarladan ibaret.

40 ÇADIRDA 160 KİŞİ

Ekmek parası için Şanlıurfa'dan İnegöl'e bağlı Cerrah Mahallesine gelen mevsimlik işçilerin yaşam mücadeleleri ve konakladıkları yer içler acısı. Cerrah Mahallesinde kurdukları 40 çadırda 160 kişi yaşam mücadelesi veriyor.

Geçtiğimiz gün yağan şiddetli yağmurda çadırlar yıkılırken konakladıkları alan ise çamur içerisinde.

Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi! Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi!