TBMM Genel Kurulu, bu hafta üzerinde yoğun bir ilgi bulunan ve çalışan emeklileri yakından ilgilendiren bir dizi düzenlemeyi ele alacak. AK Parti tarafından hazırlanan 86 maddelik torba yasa teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda incelenerek Genel Kurul'a taşınacak.

Kripto Para nedir? Kripto Paralar nerelerde harcanabilir? Kripto Para nedir? Kripto Paralar nerelerde harcanabilir?

Çalışan emekliye müjde: 5 bin lira ikramiye geliyor

Teklifin en dikkat çekici maddelerinden biri, emekli vatandaşlara yönelik 5 bin liralık ikramiye ödemesini içeriyor. Bu düzenleme, emeklilere ek maddi destek sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki vergi istisnasının devamını ve şirketlerin borç yapılandırmasını da içeren diğer önemli düzenlemeler de teklifin içinde yer alıyor.

Çalışan emekliye müjde: 5 bin lira ikramiye geliyor

Deprem bölgelerindeki fırsatçılığa karşı alınacak tedbirler de gündemde. Teklif kapsamında, yapı malzemeleri satışında ve yapım işlerinde fahiş fiyat uygulayanlara yönelik cezaların on katına çıkarılması öngörülüyor. Bu adım, deprem bölgelerindeki olumsuz uygulamalara karşı sert önlemler içeriyor.

Çalışan emekliye müjde: 5 bin lira ikramiye geliyor

Ayrıca, teklifte yer alan diğer düzenlemeler arasında, Kur Korumalı Mevduat hesapları için vergi istisnasının devamı ve şirket borçlarının yeniden yapılandırılması için sürenin iki yıl daha uzatılması bulunuyor.

Şans oyunlarına ilgi duyanların dikkatini çekecek bir diğer madde ise, teklifte yer alan şans oyunlarındaki ikramiye dağıtım oranının yüzde 93'e çıkarılması. Bu düzenleme, şans oyunlarından elde edilecek ikramiyelerin daha yüksek bir oranda dağıtılmasını amaçlıyor.

TBMM'nin bu haftaki gündeminde ayrıca, Dijital Mecralar Komisyonu'nun 7 Aralık'taki toplantısında TikTok temsilcilerinin dinlenmesi planlanıyor. Bu toplantıda, popüler sosyal medya platformu TikTok'un uygulamaları ve tartışmalara neden olan konular ele alınacak, temsilcilerin görüşleri dinlenecek.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57