O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın ekim ayında müjdelediği "GSB EDU" projesi hayata geçirildi. Bu projenin temel amacı, bakanlığa bağlı yurtlar, gençlik merkezleri ve spor tesislerini ücretsiz eğitim birimlerine dönüştürerek gençlerin hayat boyu öğrenme becerilerini geliştirmek.

Büyük Adım, GSB EDU projesi hayata geçti

Proje kapsamında 476 farklı eğitim içeriği bulunmakta ve 81 ilde 10 binden fazla eğitici ve antrenör aracılığıyla gençlere spordan sanata, mesleki yaşamdan dijital yaşama kadar çeşitli konularda yüz yüze eğitimler sunuluyor. Bu eğitimlere katılan gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı onaylı belgelerle ödüllendiriliyor.

Ayrıca, "edu.gsb.gov.tr" uzantısıyla erişilebilen uzaktan ve dijital eğitim portalında ünlü mentörlerin katılımıyla hazırlanan videolu eğitimlere ücretsiz erişim imkanı sunuluyor. Mikro öğrenme videoları aracılığıyla kişisel gelişim eğitimleri de gençlerin kullanımına sunuluyor.

Proje aynı zamanda kamu kurumlarıyla iş birliği yaparak ortak eğitimler gerçekleştirilmesini öngörüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve diğer kurumlarla birlikte gençlerin eğitimine odaklanacak. "GSB EDU" projesi, gençlerin çok yönlü bir şekilde eğitim almalarını teşvik etmek ve hayatlarına olumlu katkılar sağlamak amacıyla önemli bir adım olarak öne çıkıyor.