Bursa'da o ilçenin belediye başkanı makam aracını satışa çıkardı Bursa'da o ilçenin belediye başkanı makam aracını satışa çıkardı

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın açıklamalarına göre, Bursa artık yeni ve cesur adımlarla geleceğe yürüyor.

Başkan Aktaş "Şimdi dönüşüm zamanı" diyerek başladığı konuşmasında, kent için planlanan mega projeleri detaylandırdı.

Genç Gazete Bursa'yı Heyecanlandıran Dev Proje Merkeze Iki Yeni Tünel Yapılacak  (1)

Sunumda; Raylı sistem uzunluğunun 89 kilometreye çıkarılacağı, trafiğin rahatlatılması için yeni tüp geçitler, kavşaklar ve yolların inşa edileceği vurgulandı.

Genç Gazete Bursa'yı Heyecanlandıran Dev Proje Merkeze Iki Yeni Tünel Yapılacak  (6)

İki Yeni Tünel ile Bursa'nın Trafiği Nefes Alacak

Bursa'nın kuzey ve güneyini birbirine bağlayacak olan iki tünel projesi, şehrin trafik sorununa neşter vuracak.

Kuzeyde Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndan başlayıp Atabulvarı'na çıkacak olan 5.5 kilometrelik tünel, güneyde ise Doburca'dan Çekirge sırtlarına kadar 3.3 kilometre uzanacak. Bu projeler, Bursalılar için bir ilki temsil ediyor ve şehrin trafik akışını önemli ölçüde iyileştirecek.

Genç Gazete Bursa'yı Heyecanlandıran Dev Proje Merkeze Iki Yeni Tünel Yapılacak  (2)

Başkan Aktaş dev tünel projesinden bahsederken: “Güney koridorunun en batı kısmındaki 4.2 kilometrelik yol ile Hasanağa Kayapa OSB’den kaynaklı ağır trafiği doğrudan otobana yönlendiriyoruz. Kuzey ve güneyden oluşturduğumuz bu iki koridorda iki tünel ile Bursalılar için bir ilki gerçekleştireceğiz.
Genç Gazete Bursa'yı Heyecanlandıran Dev Proje Merkeze Iki Yeni Tünel Yapılacak  (3)
Kuzey koridorunda yer alan 5.5 kilometrelik tüpten tünel Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndan ata bulvarına direkt çıkacak. Filament kavşağı öncesi bölgeden ayrılan kol ile Mudanya yoluna bağlanacak. Birbirlerine bağlantılı yollar ile Bursa trafiği 3’e bölünecek. En basit tabirle trafik yükümüz 3 kat azalacak. Güney çevre yolunun üzerine kuzey çevre yolu hayat bulacak. İki koridorun sağladığı çalışmalar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak.” diye konuştu.

Genç Gazete Bursa'yı Heyecanlandıran Dev Proje Merkeze Iki Yeni Tünel Yapılacak  (5)

Proje, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirilecek. Bu gelişmeler, Bursa'nın kuzey ve güney koridorlarında trafik akışını düzenleyerek, şehrin iki ucunu birbirine daha verimli bir şekilde bağlayacak. Ayrıca, Hasanağa ve Kayapa OSB'den kaynaklanan ağır trafiği doğrudan otobana yönlendirerek, şehir içi trafiğin rahatlamasına katkı sağlayacak.

Genç Gazete Bursa'yı Heyecanlandıran Dev Proje Merkeze Iki Yeni Tünel Yapılacak  (4)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR