Bursa’da Kontrolden Çıkan Araç Uçuruma Yuvarlandı, Sürücü Hayatını Kaybetti Bursa’da Kontrolden Çıkan Araç Uçuruma Yuvarlandı, Sürücü Hayatını Kaybetti

Gemlik'te vatandaşların duygularını sömürerek para toplayan A.K. (26), "Askere gideceğim" diyerek insanları kandırmaya çalıştı. Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilencinin askerliğini çoktan tamamladığını ve İzmir'in Konak ilçesinden Bursa'nın Gemlik ilçesine sırf dilencilik yapmak için geldiğini tespit etti. A.K.'nın topladığı para ise kamuya ait mülk olarak el konulup, zabıta ekipleri tarafından tahsil edildi.

Genç Gazete Dilenme

5326 Sayılı Kabahatler Kanunu Gereği İdari Para Cezası Uygulandı

Zabıta ekipleri, dilenciliğin insanları kandırmak için yapılan bir suç olduğunu ve bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu belirterek, A.K.'ya 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre işlem yaptı. Ekipler, benzer durumlar ile karşılaşıldığında vatandaşları zabıta ekiplerine bildirmeleri gerektiği konusunda uyardı.

Kaynak: İHA