Adana’da cuma günü başlayan ve etkisini artıran sağanak yağış kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji verilerine göre şehirde metrekareye 138 kilogram yağış düştü. Yoğun yağışların ardından çok sayıda noktada su baskınları meydana gelirken, ekipler peş peşe kurtarma operasyonları gerçekleştirdi.

Edinilen bilgilere göre, yağış sırasında ve sonrasında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 2 bin 573 ihbar ulaştı. Bu ihbarlardan bin 481’i vakaya dönüştü ve tamamına itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Vakaların bin 257’sinin su baskını, 145’inin kurtarma, 79’unun ise rapor talebi olduğu bildirildi.

Su baskınlarının en yoğun yaşandığı ilçe Yüreğir oldu. İlçede 733 vaka kayıtlara geçerken; Seyhan’da 553, Sarıçam’da 115, Çukurova’da 64, Ceyhan’da 9, Tufanbeyli’nde 5, Kozan ve İmamoğlu’nda ise birer vaka meydana geldi.

Yetkililer, olumsuz hava koşullarının sürebileceği uyarısında bulunarak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.




