Bursaspor eski Başkanı Emin Adanur'un, kendisine ait olan inşaat firmasının yaptığı konutlardaki dairelerin birden fazla alıcıya satıldığı iddiasıyla toplam 380 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı iki ayrı davanın görülmesine devam edildi.

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

'Tacir veya Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticiliğin Dolandırıcılığı' suçlamasıyla yargılanan Adanur ve daireleri sattığı öne sürülen Ahmet Demirtaş hakkında yurt dışı çıkış yasağı verildi. Mahkeme heyeti tarafından ayrıca, her iki sanık hakkında adli kontrol şartı kapsamında haftada 4 gün polis merkezine giderek imza atmalarına karar verildi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Balkan Mahallesi'nde, Bursaspor eski başkanlarından Emin Adanur'a ait olan Ergünkent İnşaat Firması tarafından yapılan, 264 konut ve 6 bin metrekare ticari alanı kapsayan inşaat projesinin satışlarına 2021 yılında başladı. İddiaya göre, inşaat firması projelerde kendi payına ait olan kısmı Ahmet Demirtaş'a sattı. Demirtaş da bu dairelerin sözleşmelerini, Adanur'un sahip olduğu Ergünkent İnşaat'ta firmanın kaşesi ve mührü ile pazarlayıp sattı. Evlerine taşınacakları günü beklerken, konutlarının ikinci ve üçüncü kişilere de satıldığını öğrenen ailelerden 6'sı Cumhuriyet Savcılığına giderek Adanur ve Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Editör: Fırat Çelik