"Yeşil alanların sanayiye dönüşmesinden utanıyorum" "Yeşil alanların sanayiye dönüşmesinden utanıyorum"

Bursa'nın Sinpaş GYO Bursa Modern sitesinde yaşanan skandal, 7 bin kişilik topluluğu mağdur etti. Belediye tarafından yıkılan duvarların ardından artan güvenlik sorunları neler?

Yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı ve Bursa'nın en gözde inşaat projelerinden biri olarak bilinen Sinpaş GYO Bursa Modern sitesinde yaşanan skandal, vatandaşları mağdur etti. Belediye tarafından yıkılan site duvarlarının ardından artan güvenlik sorunları, site sakinlerini endişeye sürükledi.

Site Sakinlerinin Güvenlik Endişesi Artıyor

Ortak Kullanım Alanlarının Kamusal Olduğu Ortaya Çıktı

Site sakinlerinin yaşadığı şok, ortak kullanım alanlarının aslında kamusal alan olduğunun anlaşılması ile başladı. Bu durum, siteyi çevreleyen duvarların belediye ekiplerince yıkılmasına yol açtı.

Bursa'nın Gözde Projesinde Büyük Mağduriyet Duvarlar Yıkıldı, Güvenlik Sorunları Başladı (1)

Mağdurların Sesini Duyuran Serbülent Seçilmiş

"2007 yılından geçen seneye kadar huzur ve sükunet içerisinde yaşanan bir yerdi. Geçen sene belediye mahkeme kararı ile duvarlarımızı yıktı. Buna sebep olan müteahhit firmanın yapmış olduğu desteksiz anlaşmalardı."

Neşe Günay'ın Güvenlik Kaygıları

"Biz Sinpaş Bursa Modern Sitesi sakinleriyiz. Kendimize ait olan bahçenin kamuya ait olduğunu öğrendik. Sitemiz açık bir hale geldi. Dışarıdan yabancılar girmeye başladı. Hırsızlık, taciz gibi olaylar meydana geldi."
Site sakinlerinden Serbülent Seçilmiş, "2007 yılından geçen seneye kadar huzur ve sükunet içerisinde yaşanan bir yerdi. Geçen sene belediye mahkeme kararı ile duvarlarımızı yıktı. Buna sebep olan müteahhit firmanın yapmış olduğu desteksiz anlaşmalardı. Sitenin etrafını saran duvarlar içerisinde huzurlu bir şekilde yaşarken duvarlarımızın yıkılmasıyla ortada kaldık. Bu konuda mağduruz ve mağduriyetimizi anlatmak üzere müteahhit firma ile 6 ay süren görüşmemiz oldu. Ancak müteahhit firma bu 6 ay içerisinde bizi de oyaladı. Biz buradan evlerimizi alırken lüks marka araçlar ile gezdirdiler. Burada bize ’bir daire sahibi değil yaşam alanı satıyoruz’ dediler. Geldiğimiz noktada burası bizim için yaşam alanı olmaktan çıkmış durumda. Bize satış yaparken kataloglarda etrafı çevrili ’Bursa’nın en güzel projesi hatta Türkiye’nin ödüllü inşaat projesi’ diye sattılar. Biz kendimizi dolandırılmış hissediyoruz"

Site Sakinlerinden Neşe Günay, "Biz Sinpaş Bursa Modern Sitesi sakinleriyiz. Kendimize ait olan bahçenin kamuya ait olduğunu öğrendik. Daha sonra görevliler gelerek bahçe duvarını yıktı. Sitemiz açık bir hale geldi. Dışarıdan yabancılar girmeye başladı. Hırsızlık, taciz gibi olaylar meydana geldi. Biz bu durumdan dolayı mağduruz. Biz dairelerimizi site içerisinde aldık. Yaşadığımız mağduriyetin bir an önce düzeltilmesini istiyoruz" dedi.

Suç Duyurusunda Bulunan Mağdurlar

Yaşanan bu olaylar sonrasında site sakinleri, 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla Sinpaş GYO A.Ş. yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde toplanan mağdurlar, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini talep ediyor.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK