Karaorman Mahallesi’nde bu yıl 19’uncusu düzenlenen Güney Marmara Çerkes Şöleni, geleneksel halk oyunları gösterileriyle coşkulu anlara sahne oldu. Bursa Çerkes Kültür Derneği bünyesindeki Blane Akademi ile Soma Kafkas Kültür Derneği ve Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür Derneği halk oyunları ekipleri izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Ancak şölenin en duygusal anı, gösteri öncesi prova esnasında ayağı kırılan İbrahim Emir Baykal’ın sahnede olamamasıyla yaşandı. Baykal, ayak parmağındaki kırık nedeniyle ekipten ayrılmak zorunda kaldı. Gösteriye katılamayan genç, koltuk değnekleriyle alana gelerek arkadaşlarını uzaktan izledi ve moral verdi.

Bursa'daki Çerkes Şöleni’nde Duygulandıran Anlar (2)

Bursa’da Gençler Kocasu Çayı’nda Rafting Heyecanı Yaşadı
Bursa’da Gençler Kocasu Çayı’nda Rafting Heyecanı Yaşadı
İçeriği Görüntüle

“Burada olmamak çok zor”

İbrahim Emir Baykal, “Böyle bir sahnede ben de olmak isterdim. Geçtiğimiz hafta oynadım. Ama şimdi burada olmamak çok zor geliyor. Onlara destek olmak için geldim” diyerek duygularını dile getirdi.

Gösteri sırasında sahne alan gençler ise performanslarıyla büyük beğeni toplarken, Baykal’ın azmi ve dayanışması izleyenleri hem duygulandırdı hem gururlandırdı.

Kaynak: İHA