Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı, turşu üretimiyle tanınan Gedelek Mahallesi'nde bu yıl mısır turşusu öne çıktı. Mahallede faaliyet gösteren bir turşu firması, yeni ürün olarak denediği mısır turşusundan 30 ton üretti. Ürüne gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten İşletme Müdürü Nimet Soysal, kış aylarına kadar stokların tükenebileceğini söyledi.

Mısır Turşusu Nasıl Yapılır? İşte Evde Mısır Turşusu Tarifi ve 10 Püf Noktası
Mısır Turşusu Nasıl Yapılır? İşte Evde Mısır Turşusu Tarifi ve 10 Püf Noktası
İçeriği Görüntüle

Gedelek'te Bu Yılın Gözdesi Mısır Turşusu Oldu

Gedelek'te 12 yıldır turşu sektöründe çalıştığını ve son 6 yıldır aynı firmada görev yaptığını belirten Nimet Soysal, işletmede 26 çeşit ürün üretildiğini açıkladı.

Üretime ilk olarak pancar ve dolma çeşitleriyle başladıklarını ifade eden Soysal, bu sezon ürün yelpazesine mısır turşusunu da eklediklerini belirtti.

Mısır turşusunun beklediklerinden fazla ilgi gördüğünü aktaran Soysal, bu yılın öne çıkan ürünleri arasında mısır ve bamya turşusunun bulunduğunu söyledi.

Bursa'da Yeni Turşu Trendi! 30 Ton Üretildi, Kış Gelmeden Yoğun İlgi Gördü (3)

30 Ton Mısır Turşusu Üretildi

Yeni ürünün satışlarından olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten İşletme Müdürü Nimet Soysal, mısır turşusunun üretim sürecine ilişkin bilgi verdi.

Mısırların 18 günde olgunlaştığını ifade eden Soysal, şunları söyledi:

"Bu seneki trendimiz mısır. 30 tonluk bir üretimle başladık. Yani şu an çok sevilen mısır ve artı bamya turşumuz var. Pancarlara da devam ediyoruz. Mısırlar Adana'dan, pancarlar Konya ve İzmir'den, biber gruplarımız ise Balıkesir ve Çanakkale başta olmak üzere yer yer değişen bölgelerden geliyor."

Bursa'da Yeni Turşu Trendi! 30 Ton Üretildi, Kış Gelmeden Yoğun İlgi Gördü (4)

Kış Aylarına Stok Kalmayabilir

Bu sezon mısır turşusuna yönelik talebin yüksek olduğunu belirten Soysal, 30 tonluk üretimin kış boyunca yeterli olmayabileceğini dile getirdi.

Soysal, "Mısırlar 18 günde olgunlaşıyor. Kış ayları için 30 ton üretim yaptık ama sanki kış aylarına elimizde mısır turşusu kalmayacak gibi duruyor. Yemesi çok lezzetli, bu sene sofralarda baş tacı diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Bursa'da Yeni Turşu Trendi! 30 Ton Üretildi, Kış Gelmeden Yoğun İlgi Gördü (2)

Gedelek Turşuları Türkiye'nin Dört Bir Yanına Gönderiliyor

Gedelek'teki işletmede üretilen turşular yalnızca Bursa'da değil, Türkiye'nin farklı illerinde de satışa sunuluyor.

Hem toptan hem de perakende satış gerçekleştirdiklerini belirten Soysal, mısır turşusu başta olmak üzere ürettikleri ürünleri düzenli olarak farklı şehirlere gönderdiklerini aktardı.

Firmanın turşu gönderdiği iller arasında İstanbul, Çanakkale, Manisa, İzmir, Zonguldak ve Balıkesir bulunuyor.

Kaynak: İHA