Bursa’nın Mudanya ilçesinde şişme botla denize açılan 15 yaşındaki çocuk, akıntı ve rüzgâr nedeniyle kıyıya dönemedi. BUDO İskelesi’nde görevli personelin fark ettiği çocuk, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Panik ve kurtarma anları kameraya yansıdı.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde şişme botla denize açılan çocuk, akıntı ve rüzgârın etkisiyle kıyıdan uzaklaşınca zor anlar yaşadı.

Mudanya Sahili’nden denize açılan 15 yaşındaki çocuk, bir süre sonra botuyla kıyıya dönemedi. BUDO İskelesi’nin gemi manevra sahasına doğru sürüklenen çocuk paniğe kapıldı.

İskele görevlisi çocuğu fark etti

Manevra sahasında görev yapan Davut A., şişme botta bulunan çocuğun yardım beklediğini fark etti.

Çocuğu sakinleştiren görevli, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirerek yardım istedi.

Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı

İhbar üzerine kısa sürede bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik botu, çocuğu ve sürüklenen şişme botu güvenli şekilde kıyıya çıkardı. Kurtarılan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kurtarma çalışması nedeniyle Mudanya-Kabataş seferini yapacak BUDO deniz otobüsünün kısa süre gecikmeli hareket ettiği belirtildi.

Çocuğun denizde sürüklendiği ve ekipler tarafından kurtarıldığı anlara ilişkin görüntüler de ortaya çıktı.

Kaynak: İHA