Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bursa Okullar Arası Mahalli Küçükler-Yıldızlar-Gençler Satranç Turnuvası; 6 kategoride toplam 159 takım, 800 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Bursa merkez ve ilçelerinden gelen 159 takım arasından Altın Nesil Okulları öğrencileri, takım olarak Küçükler kategorisinde Bursa 1.si, Yıldızlar kategorisinde ise Bursa 3.sü olarak turnuvayı tamamladı.

Küçükler kategorisinde; Mert Bahçeci, Şevket Bahçeci, Resul Körçoban, Yiğit Eren Akgüller takım olarak Bursa il 1.si; Yıldızlar kategorisinde ise N. Safa Baydar, Yasir Eren Çınartaş, Muhammed Ali Arslan, Hasan Atış ve Esat Bayram takım olarak Bursa il 3.sü olurken, kupa ve madalyalarla ödüllendirildi. Bursa'da turnuvaya katılan devlet okulları ve özel okullar arasında düzenlenen maçlarda İnegöl'ü başarıyla temsil eden Altın Nesilli öğrenciler, turnuva sonucunda elde ettikleri başarının sevincini yaşadılar.

Galatasaray - Sivasspor maçının VAR’ı Simone Sozza oldu Galatasaray - Sivasspor maçının VAR’ı Simone Sozza oldu

Turnuva sonucunda bir değerlendirme yapan Altın Nesil İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Serdar Acar, "Satranç sporunu okul olarak fazlasıyla önemsiyoruz. Çünkü satrancın zeka gelişimine önemli katkıları olan bir spor olduğu bilinen bir gerçek, bu nedenle bu sporun öğrencilerimiz arasında yaygınlaştırılmasını için gerekli tüm çalışmalarımızı planladık. Satranç, hem daha donanımlı bir genç neslin yetişmesine hem de onların zamanları daha nitelikli geçirmelerine katkı sağlıyor. Altın Nesil Okulları olarak bu kazanımların farkındayız ve öğrencilerimizi bu konuda destekliyoruz. Tüm planlı çalışmaların sonucunda da elde ettikleri başarılarla gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen turnuvaya katılan tüm öğrencilerime öncelikle cesaretlerinden ve öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 159 takım arasından dereceye giren iki takımın satranç sporcularını, bizi her zaman destekleyen ailelerini ve desteklerini öğrencilerimizden bir an bile esirgemeyen Satranç Antrenörümüz Temel Başol'u ayrıca tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum." diyerek turnuvaya katılan öğrencilerini tebrik etti.