Olay, geçen yıl mart ayında Kestel ilçesi Vanimehmet Mahallesi Çeşme Sokak’ta meydana geldi.

Bursa’da Ekskavatöre Çarpıp Ağır Yaralanan Genç Kurtarılamadı Bursa’da Ekskavatöre Çarpıp Ağır Yaralanan Genç Kurtarılamadı

Oktay Hürmet, arkadaşı Alican Vergül ile birlikte, kendisinden ayrılmak isteyen Asya Pınar Üzümcü’nün evine gitti. Hürmet, çilingire kapısını açtırdığı eve girip eski sevgilisinin gelmesini bekledi. Oktay Hürmet, akşam saatlerinde eve gelen Asya’yı bıçaklayarak öldürürken, kendisine engel olmak isteyen annesi İfakat Evci’yi de ağır yaraladı. Olay sonrası otomobile binip kaçan Oktay Hürmet ile arkadaşı Alican Vergül, Sakarya’nın Pamukova ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. 4 suç kaydı olan Oktay Hürmet ile 1 suç kaydı bulunan Alican Vergül, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, sanıklar Oktay Hürmet ile Alican Vergül hakkında, ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20’şer yıl, ‘nitelikli yağma’ suçundan 15’er yıl ve ‘konut dokunulmazlığını bozmaktan’ ise 5’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.