Bursa’da tanınmış diş hekimi çiftin 24 yaşındaki kızları Leyla Sınırtaş’ın ani ölümü kentte büyük üzüntüye neden oldu. İstanbul’da ağabeyini ziyaret ettiği sırada rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan genç kız, beyin anevrizması nedeniyle tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ailesinin aldığı karar doğrultusunda Leyla Sınırtaş’ın organları bağışlanarak 5 hastaya umut oldu.

Bademli Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Sınırtaş, Bademli Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazeye iş dünyasından isimler, sivil toplum temsilcileri, aile yakınları ile Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı da katıldı.
İstanbul Bilgi Üniversitesi de yayımladığı taziye mesajında, “Yeni Medya ve İletişim Bölümü mezunumuz Leyla Sınırtaş’ın kaybını derin bir üzüntüyle öğrendik. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Bursa’da diş hekimleri Oğuz Sınırtaş ve Doç. Dr. Melda Payaslıoğlu’nun kızı olan Leyla Sınırtaş’ın genç yaşta yaşamını yitirmesi hem kentte hem üniversite çevresinde büyük üzüntü yarattı. Ailenin gerçekleştirdiği organ bağışı ise, 5 kişiye yeniden yaşam umudu sağlayarak acı kayıpta teselli kaynağı oldu.



