Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 52’nci yıl dönümü dolayısıyla Mihraplı Şehit ve Gazi Dernekleri Yerleşkesi’nde anma programı düzenledi. Törende şehitler dualarla anılırken gazilere şükran sunuldu.
Tören alanına bando eşliğinde yürüdüler
Program, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde tören alanına yapılan yürüyüşle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlik anıtına çelenk bırakıldı.
Törene Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Şahin, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen katıldı. İlçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları da programda yer aldı.
“Türk askeri barışın teminatı oldu”
Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Şahin, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın adadaki Türk toplumuna yönelik saldırıların sonlandırılmasında önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Türk askerinin Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenliğin teminatı olduğunu belirten Şahin, harekâtın Kıbrıs Türklerinin yaşadığı acıların sona ermesine katkı sağladığını ifade etti.
Şehitler rahmetle anıldı
Osman Şahin, Kıbrıs Barış Harekâtı gazilerine şükranlarını sundu. Şahin, vatan uğruna hayatını kaybeden tüm şehitleri de rahmetle andığını dile getirdi.
Anma programı, katılımcıların günün anısına çektirdiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi.





