İnegöl – Bursa Arası Yol Çalışması Ne Zaman Sona Erecek? Tarih Belli Oldu İnegöl – Bursa Arası Yol Çalışması Ne Zaman Sona Erecek? Tarih Belli Oldu

Son zamanlarda artan kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar, emlakçılara da yansımış durumda. Ev sahiplerinin, kiracıları çıkartma isteğiyle emlakçıları yoğun bir şekilde aramaları dikkat çekiyor.

Bursa'da Emlakçılıkta Gözlemlenen Yeni Trend

Emlakçı Tugay Durak'tan Açıklama

"Son 2 yıldır telefonlarımız sık sık çalmakta. Arayanların çoğu ise ev sahibi-kiracı çekişmesinden kaynaklanıyor. Biz iki tarafın da haklı olduğu konular olduğunu düşünüyoruz. Biz bu konuda çözüm noktası değiliz. Biz arayanları 1 Eylül'den itibaren mahkemelerde yürürlüğe giren arabuluculuk sistemine yönlendiriyoruz. Bu sistemi getirdikleri için yetkililere teşekkür etmek istiyorum."

Emlakçı Tugay Durak, hem kiracıların hem de ev sahiplerinin farklı haklı sebepleri olabileceğini, fakat bu konuda emlakçıların çözüm sunamayacağını vurguluyor.

Emlak Uzmanı Muharrem Ulutaş Değerlendirmesi

"Bizim en çok telefon aldığımız konu kiracı-ev sahibi anlaşmazlığı. Ev sahipleri ücretleri düşük bulduğu için kiracıları evden çıkartmaya çalışıyor. Kiracılar ise kiralık ev bulamadıkları için kalma mücadelesi veriyor. Biz de bu konuda arayanlara yardımcı olmaya çalışıp, onları 1 Eylül'de yürürlüğe giren arabuluculuk hizmetlerine yönlendiriyoruz."

Uzman emlakçı Muharrem Ulutaş, emlakçıların son dönemde en çok bu konuda arandığını ve emlakçıların arabuluculuk hizmetlerine yönlendirme yaparak bu soruna çözüm aradığını belirtiyor.

Editör: Umut Gökdaş