Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Sansarak Kanyonu'nun kullanım ve işletme hakkı, yapılan ihale sonucunda 20 yıllığına İznik Belediyesi'ne devredildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü'nün faaliyet alanında bulunan kanyon, bundan sonraki süreçte "Sansarak Kanyonu Tabiat Parkı" olarak hizmet verecek.

Bursa’da Kestel'de otomobil alevlere teslim oldu
Bursa’da Kestel'de otomobil alevlere teslim oldu
İçeriği Görüntüle

Devir süreci kapsamında Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Nacettin Doğan ile İznik Şefi Hilal Yıldız, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta'yı makamında ziyaret etti. Görüşmede taraflar arasında sözleşme imzalanarak süreç resmiyet kazandı.

98 Hektarlık Alan Doğa Turizmine Kazandırılacak

Sözleşme kapsamında toplam 98 hektarlık alanı kapsayan Sansarak Kanyonu, tabiat parkı statüsünde hizmet verecek. Bölgede kamp çadır alanları, büfe, ihtiyaç alanları, hizmet birimleri, piknik masaları, barbekü alanları ve yöresel ürün satış noktaları oluşturulacak.

İznik Belediyesi tarafından yürütülecek çalışmalarla bölgenin doğa turizmine kazandırılması hedefleniyor.

Doğa Turizmi İçin Yeni Dönem Başlıyor (1)

Başkan Usta: "İznik İçin Çok Kıymetli Bir Gelişme"

Konuya ilişkin açıklama yapan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Sansarak Kanyonu'nun ilçenin en önemli doğal değerlerinden biri olduğunu belirtti.

Başkan Usta, "İznik'imizin doğal güzellikleri arasında önemli bir yere sahip olan Sansarak Kanyonu'nun 20 yıllık süreyle belediyemizin kullanım ve işletmesine alınması ilçemiz adına son derece kıymetli bir gelişmedir. Doğal dokusu, eşsiz manzarası ve turizm potansiyeliyle Sansarak Kanyonu yalnızca İznik'imizin değil, bölgemizin de önemli değerlerinden biridir" dedi.

Doğal Yapı Korunacak

Kanyonun çevreye duyarlı bir anlayışla düzenleneceğini vurgulayan Usta, çalışmaların koruma-kullanma dengesi gözetilerek yürütüleceğini ifade etti.

Vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirebileceği sosyal alanların oluşturulacağını belirten Usta, önceliklerinin Sansarak Kanyonu'nun doğal yapısını koruyarak gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

Başkan Usta ayrıca süreçte destek veren Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek, Sansarak Kanyonu Tabiat Parkı'nın İznik'e ve doğa turizmine hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: İHA