Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında açılan kurslarda eğitim gören yükümlüler, filografi, keçe yapımı, ipek koza el ürünleri, rölyef, dekoratif ev aksesuarları ve ebru sanatından oluşan eserlerini sergiyle beğeniye sundu. Açılışa Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve çok sayıda davetli katıldı.
“Eğitim ve sanat önemli bir araç”
Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yükümlülerin topluma kazandırılmasında eğitimin ve sanatın önemli rol oynadığını vurgulayarak, “148 yetişkin ve 70 çocuk olmak üzere 218 yükümlü ile 30 personelin katılımıyla açılan kurslarda üretilen eserlerin bir bölümü bugün sergilendi. Eğitim, iyileştirme ve meslek edindirme kurslarımız kararlılıkla sürecek” dedi.
Okullara katkı: 1 milyon TL tasarruf
Solmaz ayrıca, farklı bir protokol kapsamında yükümlülerin okul tadilatı ve temizliği çalışmalarına da katıldığını hatırlattı. İsmail Karasu İmam Hatip Ortaokulu, Murat Atsen İlköğretim Okulu, Özlüce Rasim Özdüren İmam Hatip Lisesi, Reşitpaşa İlköğretim Okulu ve Borsa İstanbul Kız Meslek ve Teknik Lisesi’nde yürütülen boya, badana, çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmalarıyla kamuya yaklaşık 1 milyon TL tasarruf sağlandığını belirtti.
Sergi büyük ilgi gördü
Sergi açılışında protokol üyeleri eserleri tek tek inceleyerek bilgi aldı. Program, sergi alanının gezilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.




