Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştiraklerde atamalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nde henüz tamamlanmayan bürokrat değişimlerinin BUSKİ’de yeni başladığı vurgulanmıştı. Önceki günlerde Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde iki dairede değişim olmuştu. Şimdi buna iki yeni daire başkanlığı daha eklendi.

BUSKİ’nin Emlak İstimlak Daire Başkanı Mehmet Sait Ayık görevden alınarak, İşletmeler 2. Daire Başkanlığı emrine mühendis olarak verildi. Bu göreve ise Mustafa Adem Şentürk getirildi. Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hasip Uyar da görevden alınarak İçme Suyu Daire Başkanlığı’na mühendis olarak gönderildi. Bu göreve ise Satın Alma Şube Müdürü Ayşegül Aydın atandı. Aydın’dan boşalan Satın Alma Şube Müdürlüğü görevini bundan böyle Adnan Timar yürütecek. BUSKİ’de görevden alınan İkmal Şube Müdürü Osman Okumuş’un yerine ise Birol Kurhan verildi.

BUSKİ’de değişimlerin devam etmesi bekleniyor. Diğer yandan, Büyükşehir Belediyesi’nin önceki yönetim döneminde kent merkezi ve ilçelerde hizmete açılan ve özel sektörden hizmet satın alınan Ana Kucakları’ndaki, BUSMEK ve YKS kurslarındaki personelin görevlerine dün itibarıyla son verildi. Büyükşehir Belediyesi, bu birimlerde özel sektörden hizmet satın alma yoluyla yürütülen faaliyetlere son verilmediğini ve işten çıkarılmaların kendileri tarafından yapılmadığını açıkladı. Yeni dönemdeki alımlarda ise önceliğin buralarda çalışanlara verileceği de hatırlatıldı.

Kaynak: www.olay.com.tr