Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat yapabilmeleri adına toplu taşıma araçlarını bayram süresince ücretsiz hale getirdi. 20 Mart Cuma günü başlayacak uygulama, 22 Mart Pazar gecesine kadar devam edecek. Karar doğrultusunda BursaRay, tramvay ve ayakta yolcu taşıyan tüm belediye otobüsleri bayram boyunca ücret talep etmeyecek.
Ücretsiz Seferler BursaKart ile Gerçekleşecek
Vatandaşların ücretsiz ulaşım imkanından faydalanabilmesi için araçlara binişlerde BursaKart’larını okutmaları yeterli olacak. Kart okutma işlemi sırasında bakiyelerden herhangi bir ücret düşüşü yaşanmayacak.
Uygulama, şehir içindeki tüm raylı sistemleri ve ayakta yolcu taşıyan otobüs hatlarını kapsıyor. Ancak ilçeler arası ulaşım ve özel halk otobüsleri gibi bazı istisnai hatların bu kapsam dışında kalabileceği belirtildi.

BURULAŞ Ek Seferlerle Yoğunluğu Yönetecek
Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ, bayram süresince oluşabilecek yolcu yoğunluğuna karşı hazırlıklarını tamamladı. Trafik denetleme ve harekat merkezleri üzerinden istasyon ve duraklardaki yoğunluk anlık olarak takip edilecek.
Ekipler, ihtiyaç duyulan hatlara anında ek sefer yönlendirmesi yaparak ulaşımda aksama yaşanmasının önüne geçecek. Belediye yetkilileri, bayram boyunca tüm teknik birimlerin ve saha personelinin kesintisiz görev başında olacağını bildirdi.


