Uludağ yolunda kaygan zeminde kazalar kamerada
Uludağ yolunda kaygan zeminde kazalar kamerada
İçeriği Görüntüle

Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve adını Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet’ten alan gençlik ve spor merkezi, görkemli bir törenle açıldı. Açılışta Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, milletvekilleri ve çok sayıda davetli yer aldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 7 bin 350 metrekarelik alanda kurulan merkezin, yılın her günü aktif olarak hizmet vereceğini belirtti. Yılmaz, “Merkezimizin içinde yarı olimpik yüzme havuzu, jimnastik, taekwondo ve karate salonları, kadın ve erkekler için ayrı fitness alanları, modern bir kitap kafe, kütüphane ve teknoloji AR-GE merkezi yer alıyor. Sadece son üç ayda 40 binin üzerinde kişi bu merkezden faydalandı” dedi.

Genç Gazete Bursa’da 7’Den 70’E Herkese Hizmet Verecek Dr. Sadık Ahmet Gençlik Ve Spor Merkezi Açıldı 1

Görev süresince 336 bin kişiye spor hizmeti sunduklarını belirten Yılmaz, merkezin gençlik, eğitim ve dayanışma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. “Burası yalnızca bir tesis değil, birlikte düşünen ve üreten bir şehir idealinin somut karşılığıdır” ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlik merkezlerinin Türkiye genelinde yaygınlaştığını belirterek, “600'ün üzerinde gençlik merkezimiz var. Bu merkezler sadece spor değil, eğitim, kültür ve sosyal gelişim alanlarında da hizmet sunuyor. Dr. Sadık Ahmet’in ismini taşıyan bu merkezin gençlere ilham vereceğine inanıyorum” dedi. Ayrıca Yıldırım’daki Piremir Gençlik Merkezi için de protokol imzalandığını ve kısa sürede tamamlanacağını duyurdu.

Genç Gazete Bursa’da 7’Den 70’E Herkese Hizmet Verecek Dr. Sadık Ahmet Gençlik Ve Spor Merkezi Açıldı 2Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet ise, “Eşim vefat edeli 30 yıl oldu ama acımız ilk günkü gibi taze. Böyle bir tesisin açılışı, onun adının yaşatılması bizleri gururlandırıyor” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: İHA