Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Evciler Mahallesi’nde 10 gün önce ot toplamak için evinden ayrılan ve kaybolan 80 yaşındaki alzaymır hastası Mustafa Abi’yi arama çalışmalarında son güne girildi.

AFAD koordinasyonunda Jandarma, JAK, Mudanya 911, AKUT, ANDA, MAK, BAKUT, OSAD ve Burulaş Arama Kurtarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 400 kişilik ekip, 10 gün boyunca Evciler’den başlayarak İnkaya, Emirleryenicesi, Mesudiye, Eğerce, Muratlı, Çamlıca ve dere yataklarına kadar uzanan yaklaşık 40 kilometrelik alanı taradı. Dronlar, iz takip köpekleri ve arazi araçlarının da kullanıldığı çalışmalarda herhangi bir bulguya ulaşılamadı.

Bursa'da 10 Gündür Kayıp Olan 80 Yaşındaki Mustafa Abi'ye Ait Hala Bir Ize Ulaşılamadı (2)

AFAD ekipleri, mevzuat gereği kayıp vakalarında yürütülen 7 günlük yoğun arama süresinin tamamlanması ve iz bulunamaması nedeniyle çalışmaları sonlandırdı. Bölgedeki gönüllü ekipler ile Mudanya 911’in ise imkânlar dâhilinde keşif amaçlı sınırlı aramalara devam ettiği bildirildi.

Aile köy meydanında bekleyişini sürdürüyor

Kayıp Mustafa Abi’nin ailesi, köy meydanındaki bekleyişin 10. günde daha da ağırlaştığını ifade etti. Eşi Ayla Abi, “Artık ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Sağdır diye umut ediyoruz ama hiçbir iz yok. Bir sonuç olsun istiyoruz. Hiç değilse nerede olduğunu bilelim” dedi.

Bursa'da 10 Gündür Kayıp Olan 80 Yaşındaki Mustafa Abi'ye Ait Hala Bir Ize Ulaşılamadı (1)

Ağaç kesimi sırasında komşusunun ölümüne sebep olan şahıs tutuklandı
Ağaç kesimi sırasında komşusunun ölümüne sebep olan şahıs tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Aile fertleri, Mustafa Abi’nin daha önce kaybolduğu durumlarda kısa sürede bulunduğunu, bu kez sürecin uzamasının kendilerini umutsuzluğa sürüklediğini dile getirdi. Evciler ve çevre mahallelerde arama çalışmalarına destek veren vatandaşlar da sonuç alınamamasının bölgede büyük üzüntü yarattığını belirtti.

Yetkililer, Mustafa Abi’yi gören, kaybolduğu günle ilgili bilgi sahibi olan ya da bölgede olağan dışı bir duruma tanıklık eden kişilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirimde bulunmalarını istedi.

Kaynak: İHA