AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa’daki AK Partili 11 ilçe belediye başkanı ile birlikte Konya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. “Tecrübe Paylaşımı” temasıyla yapılan programda iki şehir arasında belediyecilik deneyimleri paylaşıldı.

Bursa heyetinin ilk durağı Konya Büyükşehir Belediyesi oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bursa heyetini makamında ağırlayarak kentte hayata geçirilen ve planlanan belediyecilik çalışmalarını anlattı. Heyet daha sonra Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerini ziyaret ederek turizm, çevre, spor, sağlık, eğitim, kentsel dönüşüm ve sosyal alanlarda yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen ile de bir araya geldi. Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Gürkan, “Osmanlı’nın başkenti Bursa’dan, Selçuklu’nun başkenti Konya’ya gönül dolusu selamlarımızı getirdik. İki tarihi başkentin yöneticilerinin proje ve hizmet odaklı buluşması hepimiz için çok anlamlı. AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerini veren iki şehrin projelerini paylaşması hem ufuk açıcı hem de mutluluk verici oldu” ifadelerini kullandı.

Konya’daki programda Davut Gürkan’a; İl Yerel Yönetimler Başkanı Cem Kürşad Hasanoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ecehan Mertoğlu Tan eşlik etti.




