Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, yarıyıl tatilinde çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği "Çocuklar İçin Eleştirel Düşünme Atölyesi" ile büyük ilgi gördü. Atölyenin konuğu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtul Gülenç oldu. İki ayrı kütüphanede düzenlenen atölye, çocukların akıl yürütme, analiz yapma ve değerlendirme yeteneklerini geliştirmeyi hedefledi.

Bursa Nilüfer'de çocuklar eleştirel düşünmeyi öğrendi

"Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'nden Çocuklara Eleştirel Düşünme Atölyesi"

Bursa Nilüfer'de çocuklar eleştirel düşünmeyi öğrendi

Misi Çocuk Kütüphanesi ve Akkılıç Kütüphanesi'nde gerçekleşen atölyelerde Prof. Dr. Kurtul Gülenç, 8-10 yaş arasındaki çocuklarla bir araya geldi. Atölye boyunca çocuklarla soru-cevap şeklinde etkileşimde bulunan Gülenç, görseller üzerinden gözlemleri ele alarak çocukların eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeye odaklandı. Okunan hikayeler üzerinden yapılan yorumlar ve değerlendirmelerle çocukların düşünme kapasitelerini artırmayı amaçlayan atölye, çocukların daha sağlam yargılar oluşturabilen ve sorgulama yeteneği gelişmiş bireyler haline gelmelerine destek oldu.

Bursa Nilüfer'de çocuklar eleştirel düşünmeyi öğrendi

"Çocuklar İçin Eleştirel Düşünme Atölyesi: Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü Etkinliği"

Prof. Dr. Kurtul Gülenç, çocukların zihinsel kapasitelerinin yetişkinlere göre daha berrak ve açık olduğunu vurgulayarak, çocukların farklı yorum yapma yeteneklerinin daha güçlü olduğunu belirtti. Çocukları meraklı filozoflar olarak tanımlayan Gülenç, bu tür etkinliklerin içine kapanık bireyleri cesaretlendirdiğini ifade etti.

"Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'nden Çocuklara Özel Eleştirel Düşünme Atölyesi"

Etkinliğin sonunda öğrencilere, Prof. Dr. Kurtul Gülenç ve Filiz Karadağ tarafından kaleme alınan "Felsefi Öyküler" adlı kitap armağan edildi. Nilüfer Belediyesi'nin yarıyıl tatili etkinlikleri arasında gerçekleştirilen bu atölye, çocukların eğlenceli ve öğretici bir ortamda eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı.

Editör: İHSAN KURAN