İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Bursa merkezli 21 ilde düzenlenen kapsamlı operasyonun detaylarını paylaştı. “Narkokapan-Bursa” adı verilen operasyonda, 3 bin 190 polis, 452 ekip, 2 helikopter, 22 narkotik dedektör köpeği ve 4 insansız hava aracı görev aldı.

Bursa ve çevresinde 318 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Bakan Yerlikaya, “Yaptığımız baskınlarda 304 torbacıyı yakaladık. Torbacıların mahalle ve sokaklardaki satış noktalarında uyuşturucu ticareti yaptığı ve bu ticareti organize şekilde yürüttükleri tespit edildi” ifadelerini kullandı.

“Bursa’nın Röntgenini Çektik”

Yerlikaya, operasyonun hazırlık sürecinin 4 ay sürdüğünü vurgulayarak, “Bu 4 ay boyunca, adeta Bursa’nın bir kez daha röntgenini çektik. Saha çalışmalarımızı ve analizlerimizi büyük bir titizlikle gerçekleştirdik. Şüphelileri teknik ve fiziki takiple izledik. İşlenen suçlara dair tüm faaliyetleri tek tek delillendirdik ve düğmeye bastık” dedi.

Bursa’da Üç Firmaya Konkordato! Bu Şirketler İçin 1 Yıl Mühlet Verildi
Bursa’da Üç Firmaya Konkordato! Bu Şirketler İçin 1 Yıl Mühlet Verildi
İçeriği Görüntüle

“Sokakları Torbacılara Dar Edeceğiz”

Uyuşturucuyla mücadelede kararlılık mesajı veren Bakan Yerlikaya, “Operasyonumuz ve yakalamalarımız devam ediyor. Hedefimiz özellikle gençlerimize musallat olan mahalle ve sokak aralarında uyuşturucu madde satışı yapan 'torbacı' diye tabir edilen sokak satıcıları. Sokakları onlara dar edeceğiz. Uyuşturucu, insanlığın en büyük düşmanıdır” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, uyuşturucu ticaretiyle mücadelenin, yalnızca emniyet birimlerinin değil, tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak operasyona katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

Kaynak: DHA