15 Ağustos 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nde çok sayıda terfi ve görev değişikliği yapıldı. Kararlar kapsamında Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral İdris Tataroğlu’nun da yeni görev yeri belli oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda Tümgeneral İdris Tataroğlu, İstanbul İl Jandarma Komutanlığına atandı.

Bursa İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu nereye atandı?
Atama kararına göre Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral İdris Tataroğlu’nun yeni görev yeri İstanbul oldu.
Tataroğlu, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevine getirildi. İstanbul İl Jandarma Komutanı Korgeneral Yusuf Kenan Topçu ise Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atandı.
Jandarma’da hangi isimler terfi etti?
Jandarma Genel Komutanlığına mensup 7 general ve 18 albay, 30 Ağustos 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bir üst rütbeye terfi ettirildi.
Tümgeneral Ünsal Bulut ve Murat Bulut korgeneralliğe yükseltildi.
Tuğgeneraller Hüseyin Bekmez, Hamdi Gülpınar, Ömer Ersever, Ferruh Taraktaş ve Mustafa Bakçepınar ise tümgeneralliğe terfi ettirildi.
Tuğgeneralliğe terfi eden albaylar şöyle:
Celal Kürşad Konukçu, Şenol Şenoğlu, İsa Karahasanoğlu, Cezmi Yalınkılıç, Sadık Gülecen, Mesut Karabulut, Sadi Akman, Engin Özkul, Mustafa Tetik, Hakan Uğurlu, Özer Küçükuysal, Volkan Güner Güngör, İsmail Terzi, Halil Coşkun, Uğur Arslan, Tansu Utku, Muhammed Sever ve Mustafa Şaşmaz.

78 general ve albayın görev yeri değişti
Kararla Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 78 general ve albayın görev yerinde değişikliğe gidildi.
İstanbul İl Jandarma Komutanı Korgeneral Yusuf Kenan Topçu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atandı.
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Ünsal Bulut ile Asayiş Başkanı Korgeneral Murat Bulut, Jandarma Genel Komutanlığı Yardımcılığına getirildi.
İzmir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Metin Düz, Asayiş Başkanlığına; Ankara İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cengiz Yıldız, Erzurum İl Jandarma Komutanlığına atandı.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tarık Hekimoğlu ise Ankara İl Jandarma Komutanlığına getirildi.
Jandarma Genel Komutanlığı emrine alınan isimler
Jandarma Genel Komutan Yardımcıları Orgeneral Hüseyin Kurtoğlu ve Korgeneral Münir Güzel, Jandarma Lojistik Komutanı Tümgeneral Ersel Özer ve Personel Başkanı Tümgeneral Mustafa Erdem ile 12 ilin jandarma komutanı Jandarma Genel Komutanlığı emrine alındı.
Sahil Güvenlik’te kimler terfi etti?
Sahil Güvenlik Komutanlığında da terfi ve görev değişiklikleri gerçekleştirildi.
Tümamiral Cengiz Fitoz koramiralliğe, Albay Önder Göksel ise tuğamiralliğe terfi ettirildi.
Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığına atandı.
Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı Tuğamiral Gürkan Erken, Sahil Güvenlik Komutanlığı Denetleme, Teftiş ve Tetkik Başkanlığına getirildi.
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Gökhan Gücüyen, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına; Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Alpaslan Baysal, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına atandı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğamiral Önder Göksel ise Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekat Başkanlığı görevine getirildi.
TSK’da kaç general ve amiralin görev yeri değişti?
Kararlar kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde de kapsamlı görev değişiklikleri yapıldı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığında 123 general, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 38 amiral ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında 44 generalin görev yeri değiştirildi.
Kara Kuvvetleri’nde üst düzey atamalar
Korgeneral Zorlu Topaloğlu, Ege Ordu Komutanlığına atandı.
Korgeneral Gültekin Yaralı, 2’nci Ordu Komutanlığına; Korgeneral Ahmet Kurumahmut, 6’ncı Kolordu Komutanlığına; Korgeneral Burhan Aktaş, 3’üncü Ordu Komutanlığına getirildi.
Korgeneral Ertan İnaltekin ise Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına atandı.
Deniz Kuvvetleri’nde hangi görevler değişti?
Koramiral Mustafa Kaya, Donanma Komutan Yardımcılığına; Koramiral Rafet Oktar, Amfibi Kolordu Komutanlığına atandı.
Koramiral Ramazan Özoğul, Kuzey Deniz Saha Komutanlığına; Tümamiral Mehmet Baybars Küçükatay ise Güney Deniz Saha Komutanlığına getirildi.
Hava Kuvvetleri’nde yeni atamalar
Orgeneral Erdoğan Gür, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına atandı.
Korgeneral Yaşar Kadıoğlu, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığına; Korgeneral Ergün Dinç ise Hava Eğitim Komutanlığına getirildi.
Tümgeneral Vedat Öncel, 2’nci Ana Jet Üs ve UA Uçuş Eğitim Okul Komutanı olurken, Tuğgeneral Esat Çetin 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığına atandı.





