Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde devam eden yangınlarla ilgili son durumu açıkladı. Bakan Yumaklı, “Ülke genelindeki yangınlara karşı yürütülen yoğun mücadele sonucunda Bursa/İznik, Zonguldak/Merkez, Bartın/Amasra, Muğla/Fethiye, Balıkesir/Edremit yangınlarında tam kontrol sağlanmıştır.” dedi.

Bursa'da Yaşam Sokağı Açıldı
Bursa'da Yaşam Sokağı Açıldı
İçeriği Görüntüle

Bursa’nın İznik ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı ve koordineli çalışmasıyla tamamen söndürüldü.

Bakan Yumaklı’nın açıklamasına göre, sadece Bursa değil, aynı zamanda Zonguldak, Bartın, Muğla ve Balıkesir’deki yangınlarda da tam kontrol sağlandı. Yangın bölgelerinde hasar tespit çalışmalarının başlatıldığı ve riskli alanlarda nöbetçi ekiplerin hazır bekletildiği öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalara, AFAD, jandarma, belediye itfaiyeleri ve gönüllü vatandaşlar da destek verdi.

Kaynak: İHA