Bursa Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi'nde (AKKM) il genelinde görev yapan mahalle muhtarlarına yönelik kutlama töreni düzenledi. Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, 17 ilçedeki muhtarlarla iş birliği içerisinde çalıştıklarını belirterek, mahallelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve Bursa'nın 17 ilçesinde görev yapan muhtarlar katıldı.
Şahin Biba: "Muhtarlarımız mahallelerimizin gözü, kulağı ve sesidir"
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, muhtarlık kurumunun tarihî geçmişine dikkat çekti.
Osmanlı Dönemi'nde 1829 yılında temelleri atılan muhtarlık sisteminin belediyelerden daha eski olduğunu belirten Biba, muhtarların yerel yönetimlerin önemli bir parçası olduğunu ifade etti.
Biba, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Muhtarlık müessesesi, köklü tarihiyle demokrasimizin çınar yapraklarından biridir. Muhtarlarımız mahallelerimizin, köylerimizin, gözü, kulağı, sesidir. Vatandaşımızla devletimiz arasında kurulan gönül köprüsünün ilk mimarlarıdır. Gece gündüz demeden fedakârca görev yapan muhtarlarımız, sadece birer idari yönetici değil, aynı zamanda mahallemizin huzurunun ve barışının güvencesidir."

"17 ilçede muhtarlarımızla omuz omuza çalışıyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçedeki muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Şahin Biba, mahallelerin ihtiyaçlarının tespit edilmesinde muhtarların önemli rol üstlendiğini söyledi.
İlçelere gerçekleştirdikleri ziyaretlerde muhtarlarla bir araya geldiklerini anlatan Biba, gelen talepleri yerinde değerlendirdiklerini ifade etti.
Biba, özellikle altyapı alanında iletilen birçok sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Bir mahallede en doğru tespiti, en samimi ihtiyacı ancak o mahalleyi seven ve sevenlerinin oylarıyla göreve gelen muhtarımız bilir. Hizmetlerin hakkaniyetle, en hızlı ve en doğru şekilde mahallelerimize ulaşmasında muhtarlarımızın payı çok büyüktür. İlçelerimizi ziyaret ederek muhtarlarımızla görüşüyor ve talepleri yerinde alıyoruz. Özellikle altyapı başta olmak üzere birçoğunu kısa sürede çözüme kavuşturduk. İnşallah en yakın zamanda tüm talepleri karşılamış olacağız."
"Bursa'da hizmetimizin gitmediği tek bir mahalle kalmayacak"
Büyükşehir Belediyesinin önceliğinin hizmet belediyeciliği olduğunu vurgulayan Şahin Biba, şehir genelinde vatandaşların ihtiyaçlarına eşit şekilde yaklaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Mahallelerin güçlenmesinin Bursa'nın gelişimine katkı sağlayacağını belirten Biba, belediye hizmetlerinin bütün mahallelere ulaştırılması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
Biba, şu açıklamada bulundu:
"Amacımız, kimseyi dışlamayan, herkese eşit yaklaşan, her vatandaşın sesini duyan bir Bursa’dır. Bursa’da elimizin değmediği, hizmetimizin gitmediği tek bir mahalle kalmaması için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Mahallelerimiz ne kadar güçlü olursa Bursa’mız da o kadar güçlü olacaktır. Bugüne kadar şehrimize ve mahallelerinize kattığınız tüm değerler, gösterdiğiniz özveri ve gayret için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum."

Mustafa Yavuz: "Bursa'ya hizmet ortak sorumluluğumuz"
Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Bursa'ya hizmet etmenin ortak bir sorumluluk olduğunu belirtti.
Kent genelindeki 1060 mahalle muhtarıyla birlikte Bursa'nın gelişimi için çalıştıklarını ifade eden Yavuz, dünyada yaşanan gelişmelerin birlik ve beraberliğin önemini yeniden ortaya koyduğunu söyledi.
Yavuz, konuşmasının sonunda tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı.
Bursa Muhtarlar Derneği'nden birlik ve beraberlik vurgusu
Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer de törende yaptığı konuşmada, muhtarların yerel yönetimlerde ve toplumsal dayanışmada üstlendiği sorumluluklara dikkat çekti.
Vatandaşlara samimi ve nitelikli hizmet sunmak amacıyla birlik içerisinde çalışmaya devam edeceklerini belirten Yılmazer, muhtarlık kurumunun mahalle kültürünün korunmasına ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesine katkı sağladığını ifade etti.
Afet ve kriz dönemlerinde de muhtarların devlet ve vatandaşlarla birlikte hareket etmeyi sürdüreceğini belirten Yılmazer, karşılaşılan sorunların çözümünde görev almaya devam edeceklerini söyledi.





