Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kestel ilçesine bağlı Narlıdere, Kayacık, Nusretiye ve Gölcük mahallelerinde toplam 11 bin 500 metre uzunluğundaki yolda sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi. Belediyeden aktarılan bilgilere göre, çalışma iç yollar ile mahalleler arasındaki bağlantı güzergâhlarını kapsadı.

Yol genişliği 10 metreye çıkarıldı
Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, kullanım ömrünü tamamladığı ve yetersiz kaldığı belirtilen yollar yenilendi. Mevcut durumda 7 metre olan yol genişliği de çalışma sırasında 10 metreye çıkarıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların kırsal mahalleler arasındaki ulaşım koşullarının iyileştirilmesi amacıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ağustosta 106 kilometreden fazla sathi kaplama yapıldı
Şahin Biba başkanlığında yürütülen ulaşım çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 17 ilçedeki yol ağına yönelik faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. Belediyenin resmi açıklamalarına göre ekipler, ağustos ayında Bursa genelinde 106 kilometreden fazla sathi kaplama gerçekleştirdi.
Saha taramalarında yenileme ihtiyacı belirlenen noktalar için hazırlanan plan doğrultusunda çalışmalar eylül ayında da devam etti. Büyükşehir Belediyesi, aynı dönemde Bursa’nın farklı ilçelerinde yol yenileme ve sathi kaplama uygulamalarını sürdürdü.





