Kentin çeşitli noktalarındaki sosyal tesislerinde sattığı uygun fiyatlı ürünlerle vatandaşların ilk tercihi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait BURFAŞ sosyal tesislerinde fiyatlar zamlandı. 1992 yılında faaliyetlerine başlayan BURFAŞ; Atatepe, Balibey Han, Dobruca, Gölpark, Mudanya ve Merinos'taki sosyal tesisleri ile özel işletmelere göre daha ucuz olan ürün ve hizmetleriyle, enflasyonun altında ezilen dar gelirli vatandaşa nefes olmaya devam ediyor.

BURFAŞ, menülerde kullanılan hammadde fiyatlarının artışı sebebiyle zam yapma kararı aldı. BURFAŞ'ın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan menülere göre; zam oranlarının yüzde 20 ile yüzde 70 arasında değiştiği görüldü. Menülerde yer alan ürünlerden bazılarındaki fiyat artışı ortalama olarak şöyle gerçekleşti: Omlet yüzde 20, kahvaltılar yüzde 40, yoğurt yüzde 50, çorbalar yüzde 30, salatalar yüzde 25, ara sıcaklar yüzde 70, ızgaralar yüzde 50, balıklar yüzde 35 zamlandı.

Özel işletmelerde 25-30 TL'ye satılan bir bardak çayı 10 TL'ye satan BURFAŞ, çay ve küçük boy su fiyatlarında artışa gitmedi. 1 bardak çay 10 TL'den, 500 ml su 5 TL'den satılmaya devam edilecek. Büyük boy suyun fiyatı ise 10 TL'den 15 TL'ye yükseltildi.

Yılbaşından bu yana geçen 5 aylık süre zarfında enflasyona rağmen fiyat artışı yapmadıklarını açıklayan Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, yazılı olarak yaptığı açıklamada, dernek üyesi firmalardan aldıkları veriler doğrultusunda yaptıkları hesaplamalara göre menülerde kullanılan hammadde fiyatlarının yüzde 29,7 oranında arttığını belirtti. Dönmez, bu maliyetleri müşterilerine yansıtmadıklarını ancak Haziran ayı itibariyle fiyatları güncelleyeceklerini ifade etti.

Kaynak: www.bursahakimiyet.com.tr