Burdur’un Altınyayla ilçesinde bulunan ve tarihi bir öneme sahip Karanlık Dere Kanyonu'nda yıldırımın etkisiyle başlayan orman yangını, büyük bir müdahale sonucu kontrol altına alındı. 

77 ilde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik “Mercek-19” operasyonları düzenlendi 77 ilde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik “Mercek-19” operasyonları düzenlendi

Yangına Müdahale

Zorlu Arazide Büyük Mücadele

Karanlık Dere Kanyonu'nda yıldırım düşmesi nedeniyle başlayan yangın, bölgenin sarp ve engebeli yapısı nedeniyle kontrol altına alınması güç bir hal aldı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, ağaçların alevler içerisinde olduğunu gözlemledikten hemen sonra harekete geçti.

Yoğun Müdahale ile Yangın Kontrol Altına Alındı

12 arazöz, 7 teknik eleman, 22 orman muhafaza memuru, 65 yangın işçisi, 4 helikopter ve 2 yangın uçağı ile yoğun bir müdahalede bulunuldu. Bu büyük efor sayesinde yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

"Burdur’un Altınyayla ilçesinde bulunan Karanlık Dere Kanyonu, 17 bin 758 dekarlık bir alana yayılıyor ve 2018 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilmişti."

Editör: Fırat Çelik