Bu ilginç isimlerin başında Roket Atar geliyor. Babasının askerdeki görevi nedeniyle kendisine Roket ismini verdiğini belirtiyor. Atar, nüfusa 28 gün geç yazdırıldığını çünkü babasının bu ismi koyup koymamak konusunda 28 gün düşündüğünü söylüyor. Atar, aile içerisinde kendisine babasının ismi olan Kamil adıyla hitap edildiğini belirterek eşinin de gerçek ismi Roket'i sonradan öğrendiğini ifade etmekte.

Ekran görüntüsü 2023-05-10 105146

ALMANYA'YA VİZE ALAMADI

Sürekli olarak insanların kendisini aradığını ve isminin doğru olup olmadığını belirten Atar "Genellikle telefonda bu insanlarla karşılıklı gülüyoruz 'İnanmamıştık o yüzden aradık kusura bakmayın' deyip kapatıyorlar" diyor. Atar bir keresinde iş için Almanya'ya gitmesi gerektiğini, ancak ismi yüzünden vize alamadığını belirtiyor.

Amasya'nın Suluova ilçesinde emekli olarak yaşayan Enson Çoban, resmi işlemler sırasında genellikle isminin gerçek olduğuna inanılmadığını bu yüzden sorunlar yaşadığını söylüyor. Çoban, isminin hikayesi hakkında "Benden önce 6 kardeşim olmuş. Doğduğumda komşularımız 'bu kadar çocuk yeter, en son bu olsun' demişler" ifadelerini kullanıyor.

Ekran görüntüsü 2023-05-10 105240

Van'da muhtarlık yapan Azrail Yok ise ilginç ismiyle dikkat çeken başka bir kişi. İsmi ile gurur duyduğunu söyleyen Yok, bu adın kendisine avantaj sağladığını dile getiriyor. Yok, sürekli olarak tanıdıklarının 'Bu gün Azrail ile karşılaştım, Azrail'in koluna girmiş yürüyorum' şeklinde şakalar yaptığını da sözlerine ekliyor.

Ekran görüntüsü 2023-05-10 105329

TÜRKİYE'NİN EN UZUN İSMİNE SAHİP 

İlginç isimlerin yanında uzun isimlere sahip kişiler de dikkat çekiyor. Diyarbakırlı Mehmet Neytullah Uçarturnagurbetgezer bu kişilere örnek. Akçakaya soyadı ile dünyaya geldiğini söyleyen Uçarturnagurbetgezer, babasının soyadını bu şekilde değiştirdiğini söylüyor. Kimi zaman uzun soyadı yüzünden kendisinin ve çocuklarının sıkıntılar yaşadığını söyleyen Uçarturnagurbetgezer, yine de soyadından memnun olduğunu aktarıyor.

2024 Kurban Bayramı Takvimi: Kurban Bayramı Ne Zaman, Tatil Süresi Kaç Gün Olacak? 2024 Kurban Bayramı Takvimi: Kurban Bayramı Ne Zaman, Tatil Süresi Kaç Gün Olacak?

Ekran görüntüsü 2023-05-10 104529