Okulda geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen seminere Eğitimci-Yazar Nurten Ceceli Alkan konuşmacı olarak katıldı ve ebeveynlere bilişim çağında hayırlı evlat yetiştirmenin püf noktalarını anlattı. Seminere çok sayıda veli ve misafir katıldı.

ÖNCE ANNE BABALAR KENDİNİ DEĞİŞTİRECEK

Çağımızda çocuk yetiştirmenin ve iyi bir anne baba olmanın önemine değinen Alkan, "Ebeveynler kendini değiştirmedikçe çocukların değişmelerini beklemesinler. Çünkü insan kendini kendi sözü ile kontrol altına alır. Anne-baba olumlu tutumlar sergiledikçe çocuklar da aynı yoldan ilerleyecektir." diyerek çocuklara olumlu örnek olmanın önemini bir kez daha belirtti. Yanlış teknoloji kullanımının zararlarını da vurgulayarak anlatan Alkan, seminere katılan velilerin verimli bir gün geçirmelerine katkı sağladı.

YANLIŞLARIN FARKINDA VARDIK

Bursa’daki Okul Müdürlerine Yeni Müfredat Anlatıldı Bursa’daki Okul Müdürlerine Yeni Müfredat Anlatıldı

Seminerin ardından değerlendirme yapan Altın Nesil Anadolu ve Fen Lisesi Mesut Mutlu, "Kalabalık bir anne baba topluluğu ile gerçekleştirdiğimiz seminerde öncelikle bizimle paylaştığı kıymetli bilgiler için Nurten Hanım'a kurumum adına çok teşekkür ediyorum. Bilişim çağında çocuklarımızı doğru şekilde yetiştirmek; onları iyiye, güzele yönlendirmek oldukça önemli bir nokta. Biz de bu noktaya velilerimizin de dikkatini çekmek, ebeveynlik sürecinde onları doğru ve nitelikli bilgilerle buluşturmak adına bu semineri düzenledik. Bugün edindiğimiz bilgilerle bakış açımızı genişleterek, yaptığımız yanlışların bir kez daha farkına vardık. Altın Nesil Okulları olarak öğrencilerimizin eğitim-öğretim çalışmaları kadar velilerimizin eğitim çalışmalarını da önemsiyoruz. Tatil günü olmasına rağmen bu faydalı seminere katılan tüm velilerimize teşekkür ediyorum." diyerek seminerin ve veli eğitim çalışmalarının önemini vurguladı.

KİTAPLARINI DA İMZALADI

Dinledikleri bilgilerle kendi yaşantılarını gözden geçirme fırsatı bulan veliler, seminerin faydalı olduğunu ve elde ettikleri kazanımlarla hedefine ulaştığını dile getirdiler. Seminerde paylaştığı bilgilerin ardından kitaplarını da imzalayan Eğitimci-Yazar Nurten Ceceli Alkan velilerle de kısa kısa sohbetler ederek onların soruların cevaplandırdı.