Bursa'nın Kestel ilçesinde üç yıldır 400 gram ekmek 1 TL'den satılıyor. Bursa Kestel Belediyesi tarafından yıl sonuna kadar ekmek fiyatından ve gramından ödün vermemek için 1000 dönüm alana kendi buğdaylarını ektiler.

Bursa Kestel Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre bu belediye bünyesinde bulunan tam teşekküllü fırınlarda hazırlanan 400 gramlık ekmekler 3 yıldır 1 TL'den vatandaşla buluşturuluyor.

Giderek artış gösteren ham madde ihtiyacından dolayı harekete geçen Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, 800 ton un elde etmek için kendi buğdayını ekmeye başladı. Yaklaşık olarak 1000 dönümlük alanda 25 ton buğday tohumu eken Kestel Belediyesi ekmeği hala 1 TL'den satmaya devam ediyor.

Kendi İhtiyacımız Olan Unu Buradan Karşılayacağız

Bursa'nın Kestel ilçesi Belediye Başkanı Önder Tanır tarafından yapılan açıklamada artış gösteren ham madde fiyatlarının maliyetleri oldukça yükselttiğini belirterek açıklama yaptı. Tanır tarafından yapılan açıklamada:

Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı

"Biz de hemşehrilerimize verdiğimiz sözü tutmak adına 'Ekmeğe zam yok' dedik. Yaptığımız araştırma ve hesaplarla kendi buğdayımızı ekmeye karar verdik. Atıl bulunan tarım arazilerinin de aralarında bulunduğu 1000 dönüm alanda 25 ton buğday tohumu ekerek, kendi ihtiyacımız olan unu elde etmeyi hedefliyoruz. Böylelikle ekmek için ihtiyacımız olan unun tamamını buradan elde edip, kalan unu ise ilçemizdeki fırıncı esnafımıza ulaştırarak maliyetlerini düşürüp, ekmekte indirime gitmelerini sağlayacağız. Önümüzdeki süreçte bu alanı genişleterek toplamda bin 300 dönümde ekim yapıyor olacağız. Kendi öz kaynaklarımız ve tamamen kendi ekipmanımız, personelimizle bu projeyi gerçekleştiriyoruz. İlk tohumları toprakla buluşturduk. Rabbim, buğdayları görmeyi nasip etsin."

Editör: Fırat Çelik