Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) 1 Ekim 2026'da yapılan tarihi meslek komitesi seçimlerinin ardından, Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil liste 34 komite ve 78 meclis üyeliği elde ederken; mevcut başkan İbrahim Burkay’ın mavi listesi ise 31 komitede 71 meclis üyesi kazandı. Bugün bir komitede iki meclis üyeliğinin dağılımı kura sonucunda belirlenecek.

ibrahimburkay

BURKAY DA SEÇİLEBİLİR

Kurayı Matlı’nın yeşil listesi kazanırsa beyaz listedeki bağımsız 8 meclis üyesine gerek kalmaksınız 80-71 öne geçecek ve Perşembe günü seçimlerde büyük oranda başkan seçilecek. Ancak 2 meclis üyesini Burkay kazanırsa; durum 78-73 olacak. Bağımsız listedeki 8 meclis üyesi sonucu belirleyen tarafta olacak. 8 üye de Burkay derse 81-78 gibi bir sonuçla İbrahim Burkay görevine devam edecek.

matlı

İTİRAZLAR SONUCA BAĞLANACAK

Sandıkların açılmasının ardından mevcut başkan İbrahim Burkay da Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı da zafer açıklamaları yapmıştı. Son durum 78-71 ancak itiraz süreci devam ediyor. İlçe seçim kurulunun resmi sonuçları açıklaması, olası itirazların değerlendirilmesi ve meclis üyesi listelerinin kesinleşmesi Çarşamba günü tamamlanacak. Kesin tablolar ilçe seçim kurulu tarafından onaylandıktan sonra, 8 Ekim'deki meclis oylamasında en çok oyu alan aday BTSO'nun yeni başkanı olarak odayı 2026-2030 dönemi boyunca yönetecek.

btso-1

KİMLER SEÇİLECEK?

Seçilen 159 meclis üyesi, 8 Ekim'de sandık başına giderek BTSO'nun yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanını, Yönetim Kurulu Üyelerini, Meclis Başkanını ve TOBB delegelerini seçecek.

Kaynak: Haber Merkezi