Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 70 meslek komitesinde gerçekleştirilen seçimlerde Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil liste 34 komite ve 78 meclis üyeliği kazandı. Mavi liste 31 komitede 71 meclis üyeliği elde ederken, beyaz liste dört komitede sekiz meclis üyeliğinde kaldı.
Bir komitedeki iki meclis üyeliğinin dağılımının ise sonuçların kesinleşmesinin ardından yapılacak kurayla belirlenmesi bekleniyor. Açıklanan tabloya göre yeşil liste, mavi listenin üç komite ve yedi meclis üyeliği önünde yer aldı.
Matlı’dan seçim sonuçlarına ilişkin açıklama
Sonuçların ardından açıklama yapan Özer Matlı, Bursa iş dünyasının değişim talebini sandıkta ortaya koyduğunu savundu. Matlı, seçim sürecinin eşit şartlarda gerçekleşmediğini ileri sürerek üyelerin kendi iradeleriyle karar verdiğini belirtti.
Matlı, “Esnafımız, tüccarımız, sanayicimiz ve KOBİ’lerimiz sözünü söyledi. Üyelerimiz Oda’sında değişim istediğini, daha çok hizmet beklediğini, karar süreçlerinde söz sahibi olmak istediğini sandıkta gösterdi” ifadelerini kullandı.
Seçim sürecinde baskı ve dayatma olduğunu da öne süren Matlı, yeşil listenin hem komite sayısında hem de meclis temsilinde ilk sıraya yerleştiğini söyledi. Matlı, elde edilen sonucun üyelerin tercihinin sonucu olduğunu ifade etti.
Yeni dönem mesajı
Matlı, seçim sonuçlarının beraberinde sorumluluk getirdiğini belirterek, önümüzdeki hafta yapılacak seçimde seçilen meclis üyeleriyle yeni dönem için çalışmaya başlayacaklarını kaydetti.
BTSO Başkan Adayı Matlı, daha fazla hizmet, eşit temsil ve hesap verebilirlik anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek, “Bugün Bursa’nın sesi yükseldi. Üyenin iradesi kazandı. BTSO artık yemyeşil” dedi.





