Borsa İstanbul'da gün, yatırımcılar için olumlu bir tabloyla sona erdi. BIST 100 endeksi, yüzde 1,26'lık bir artışla 8.046,62 puandan kapandı. Bu artış, piyasalardaki genel iyimserliğin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı

Endeksin Detaylı Analizi

Piyasadaki Genel Durum

borsa-13

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 100,26 puanlık bir artış gösterirken, toplam işlem hacmi de 105,2 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,51, holding endeksi ise yüzde 0,56 oranında değer kazandı.

Sektörel Performans

Değişik sektör endekslerindeki performans incelendiğinde, finansal kiralama faktoring sektörü yüzde 6,86 ile en fazla kazancı elde eden sektor oldu. Buna karşın, turizm sektörü yüzde 0,74'lük bir gerilemeyle en çok kaybeden sektör olarak dikkat çekti.

borsa-14

Global Etkiler ve Beklentiler

Analistler, ABD'deki enflasyon endişelerinin azalması ve Fed'in ekonomik yumuşak inişi sağlayabileceği beklentilerinin, piyasalar üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirtiyor.

Önemli ekonomik göstergelerin, özellikle ABD'de dayanıklı mal siparişleri, işsizlik maaşı başvuruları ve tüketici güven endekslerinin piyasalar üzerindeki etkileri yakından izleniyor.

Teknik Analiz ve Beklentiler

Analistler, BIST 100 endeksi için 8.180 seviyesinin direnç, 7.910 ve 7.770 puanın ise destek olarak görüldüğünü ifade ediyor.

Bu gelişmeler ışığında, yatırımcıların ve piyasa takipçilerinin gözü kulağı, yarın açıklanacak ekonomik verilerde ve Fed tutanaklarında olacak.

borsa-12

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR